Már a TENAA-nál is járt az Asus hatalmas phabletje

Az idei Computexen a ZenFone 3 és ZenFone 3 Delux mellett bemutatott Asus ZenFone 3 Ultra az első igazi phablet a gyártó kínálatában, noha már a Delux sem pici a maga 5,7 hüvelykes kijelzőjével, a nyáron befutott két új családtag, a ZenFone 3 Laser és ZenFone 3 Max viszont egyenesen apróságnak tűnik. Egyes piacokon már elérhető a 6,8 hüvelykes, viszont szintén csak Full HD felbontású, és IPS panellel szerelt ZenFone Ultra. A teljes fém, uniboy megoldás közös a csúcsmodellel, részleteiben viszont a tekintélyes mérethez van igazítva a kialakítás. Az ujjlenyomat-olvasó szenzor így érthető okokból a monstre kijelző alá szerelt Home gombba került. A 186,4 x 93,9 x 6,8 milliméteres méreteket figyelembe véve, ez bölcs döntésnek tűnik.


[+]

Hardveresen az alapmodell és a csúcskészülék között állt meg az Ultra, a központi vezérlőegység szerepében a Snapdragon 652-es chipsetje, a 32 GB-os kiszerelés esetében 3 GB, míg a 64 és 128 GB tárhellyel megtoldott változatban 4 GB rendszermemóriával. A tárhely egyébként maximum 256 GB-tal ki is egészíthető, ha lemondunk a két SIM-kártyás módról. A fedélzeten az Android 6.0.1-es Marshmallow fogadja a felhasználót.


[+]

A kamera viszont ugyanaz, mint a Delux esetében: 23 megapixeles, lézeres és PD autofókusszal, valamint optikai képstabilizátorral támogatott Sony szenzor, a hozzá tartozó szoftver pedig elvileg immár azt is tudja, hogy mikor kerül elé egy gyerek, alias gyerek üzemmód, ami azonnali exponálást jelent, amint gyerkőcarcot észlel. A beígért dupla hangszóró adott, a 4800 mAh-s telepméretből viszont a TENAA adatbázisában már csak 4500 mAh maradt, míg a GSMArena specifikációs táblája alapján 4600. Ha jobb híján elátlagoljuk, még mindig tisztességes méretű telepet kapunk, amit a Qualcomm 3.0-s Quick Charge szabványa szerint rohamtempóban tölthetünk. A hatalmas telefont 480 dollárért, vagyis 132 ezer forint körül fogják kínálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés