Május 12-én érkezik az öreg kontinensre a Realme 9 és a Pad Mini

Egy hét múlva csütörtökön délután egytől európai premiert tart a Realme a 9-es széria okostelefonjainak és a Realme Pad Mini táblagépnek.

Hirdetés

Fotóval erősítette meg a Realme, hogy elhozza Európába is a Realme 9-es szériát, a 4G-s és az 5G-s változatot is. A mobilok a már piacon levő Realme 9i, Realme 9 Pro és 9 Pro+ mellé érkeznek, kedvezőbb ársávban. A premiert május 12-én délután, 13 órától közvetíti a gyártó a YouTube, Facebook és Twitter felületein.


Realme 9 az elérhető színekben. [+]

A Realme 9 4G egy Snapdragon 680 4G lapka által hajtott, 5000 milliamperórás akkumulátort és 33 wattos töltést kínáló középkategóriás készülék. A 6,4 hüvelykes kijelző FHD+ felbontású AMOLED, a hátlap pedig elérhető a fényre színt változtató kiadásban is. Rajta egy 108 megapixeles főkamera és egy 8 megapixeles ultraszéles is figyel, kiegészítve egy 2 megapixeles makróval. A mobilról bővebben itt írt Bone a bemutatásakor, az indiai ár alapján 80 ezer forint környékén nem tűnik rossz ajánlatnak.

Ujjlenyomat-leolvasó oldalt, a bekapcsoló gombban.
Realme 9 5G: Ujjlenyomat-leolvasó oldalt, a bekapcsoló gombban. (forrás: Realme) [+]

Az 5G-s változat kicsit más formavilággal próbálja megnyerni a vásárlókat, mellé viszont csak IPS LCD panelt ad. A rendszert a MediaTek Dimensity 810 mozgatja, a telefont energiával pedig szintén egy 5000 milliamperórás telep látja el, ami 18 wattal tölthető. A Realme 5G-nek van egy SE változata is, itt írtunk róla, viszont ez nem várható Európában. Ami mindkét készülékre igaz, hogy a Realme UI 3.0 fut rajtuk, sajnos csak Android 11 alapokon.

Fekete és kék színben elérhető a tablet.Fekete és kék színben elérhető a tablet. Fekete és kék színben elérhető a Realme Pad Mini táblagép. (forrás: Realme) [+]

Táblagép fronton a Realme Pad Mini 8,7 hüvelykes kijelzővel szerelt mérete csábító, a Unisoc T616 lapka azonban nem túl bizalomgerjesztő. Bár, ha sikerül az Android 11-re épülő Realme UI for Pad rendszert jól optimalizálnia a gyártónak, alapfelhasználásra elég lehet az eszköz. Az ázsiai árak alapján a Realme Pad Mini 65 ezer forint (3/32 GB) és 77 ezer forint (4/64 GB) körül várható, a gép bemutatásakor ebben a hírben írtunk róla bővebben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés