Hirdetés

LG Optimus GT540 élmények: Kass

Mitől lettek jobbak, könnyebbek, szórakoztatóbbak a mindennapjaim az LG Optimus GT540-nel?

Először is egy nagyon tetszetős, finom telefon tulajdonosa lettem, amit igazán könnyű használni, könnyű volt beállítani és nagyon kézreálló. Igazán kellemes élmény kézben tartani.

A telefont úgy szabtam igényeimre, ahogy csak akartam. Egy mozdulattal kitehetek és leszedhetek ikonokat. Szeretném tudni milyen az idő, hány fok van? Csak kiteszek egy időjárást mutató alkalmazást és már kész is. Másnap meggondolom magam. Nem is ezt szeretném látni, hanem inkább időjárás előrejelzést! Kitt-katt és máris letöltöttem egy varázslatos időjárás előrejelző alkalmazást. És még a költségektől sem kell félni, mivel Magyarországon csak ingyenes alkalmazásokat lehet letölteni.

Nekem nagyon fontos, hogy vállalati és magánjellegű levelezéseimet egy helyen, mobiltelefonomon elérhessem. Ezen a téren is kellemes meglepetés ért. A különböző e-mail címeimről érkező leveleket nem csak „ömlesztve” látom, hanem külön-külön is meg tudom nézni a postafiókokat.

Korábbi készülékemen ez nem volt elérhető, ami igen zavaró volt. Ha mégis az egyesített postaládát nézem, akkor az ömlesztett levelek előtt látom, hogy melyik címről érkeztek. Vállalati leveleim esetén automatikusan megjelent cégünk logója, a Gmail esetén pedig annak szimbóluma.

Viszont sajnos freemail-es levelezéseimet nem tudtam beállítani. Így hát létrehoztam egy Gmail címet, amit viszont már gyerekjáték volt beállítani a készüléken.Az e-mailek úgy jelennek meg, mint a számítógépemen. Élvezet olvasni őket.

A csatolmányokkal viszont bajban vagyok. Az MS Office dokumentumokat vagy nem tölti be, vagy csak részben. Bár lehet, hogy még nem vagyok elég ügyes okostelefon használó. És ehhez is csak le kellene töltenem valami alkalmazást?

És ami nagyon fontos: egyszerűen beállíthatom, hogy mikor szeretném szinkronizálni a leveleket. Szabira megyek? Akkor nem szeretnék leveleket olvasni. Ha mégis, manuálisan letöltöm őket. Vessek magamra. :)

Ha úton vagyok a telefonon a mobilinternetet használom, ha otthon vagyok a vezetékest, hisz a készüléken könnyen bekapcsolható a WiFi.

A készülék kijelzőjén igazi élmény böngészni a netet. Egyre többször jut eszembe, hogy tényleg zsebemben van a világháló, bármikor utána nézhetek bármilyen információnak.

Legutóbb éppen kisfiamnak kerestünk íróasztalt az egyik nagy bútoráruházban. Igazán egyik asztal sem tetszett azok közül, amiket megfizethetőnek találtam. Már majdnem ráböktem az egyikre, hogy no hát rendben, akkor legyen ez - bár elég sok kompromisszumot kellett kötnöm - mikor eszembe jutott, hogy rá kellene keresni egy másik nagy áruház honlapjára. Vajon milyen ott a kínálat? A gyerekeket hagytam hagy játszanak egy kicsit, leültem az egyik íróasztalhoz és az Optimus-szal pillanatok alatt kiderítettem, hogy bizony a másik üzletben sokkal jobb minőségű asztalt kaphatok ezért az árért. Leellenőriztem a nyitvatartást, a címet, és már indultunk is.

Úton az áruházba viszont eszembe jutott, hogy ötletem sincs vajon merre is kellene mennem. Sebaj. Félreálltam, hogy kivegyem a kesztyűtartóból a térképet, ami sajna nem volt a helyén. Viszont a Google Maps segítségével mobilomon gyorsan kikerestem a címet.

Őszintén bevallom, sok rosszat hallottam az okostelefonok akksijával kapcsolatban. Sokan panaszkodtak, hogy bár nem fut sok alkalmazás a készüléken mégis 1 nap alatt lemerül a telefonjuk. Az Optimus kellemes meglepetés volt. Három napig kibírja egy töltéssel, pedig beszélek is rajta eleget, levelezésimet automatikus szinkronizálásra állítottam.

Kicsit zavarba jöttem, amikor a kedves, jól megszokott QWERTY billentyűzet helyett a „hagyományos” billentyűk jelentek meg a kijelzőn. Már-már kétségbe estem és panaszkodtam férjemnek, hogy félkarú törpe vagyok a jól megszokott billentyűzet nélkül. Mire Ő közölte, hogy a billentyűzet változtatható. És röpke pár másodperc alatt elővarázsolta nekem a QWERTY módot.

Kicsit ugyan picik a billentyűk és még sokszor melléütök, vicces leveleket és SMS-eket írok. De már egyre jobban megy.

Két kisgyerekkel az ember sokat fényképez. Korábbi készülékem sajnos nem túl jó minőségű képeket készített, videót egyáltalán nem. Az Optimus szép képeket készít, szuper videókat, amiket nagyon szeretünk visszanézni közösen.

Hogyan tovább? Az Android Marketet még nem volt időm alaposan átböngészni. Az időjáráson kívül csupán játékot töltöttem le a készülékre, ami nagy segítségemre volt abban, hogy hosszas hivatali ügyintézéskor szegény meggyötört várakozó gyerekeimet jobb kedvre derítsem.

Számos információ van, ami érdekel és biztos találhatok rá valami alkalmazást a market-ben. És újabb élményekről számolhatok be.

kass

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés