Hirdetés

LG Optimus GT540 élmények: Inarus

Mivel lettek jobbak, könnyebbek, szórakoztatóbbak a mindennapjaim az LG Optimus GT540-nel?

Avagy ajándék robotnak ne nézd a fogsorát! Most én mégis „fogászkodok” egy kicsit, vagyis az Optimus GT540-ről jó és rossz, röviden.

Mint korábbi bejegyzésemben is írtam, az én napjaim akkor lesznek jobbak és könnyebbek egy mobiltelefon által, ha az a kommunikációval kapcsolatos elvárásaimnak eleget tesz. Értem ez alatt azt, hogy a készülékemen tárolt névjegyek mellett elérjem a gmailes és facebookos kontaktokat, és ezeket a rendszer szinkronban tartsa. Nos, itt rögtön ki is bukik egy gond: 1.6-os Android verzió esetén a mobilban tárolt adatok nem kerülnek fel a Google szerverére, csak külön opcióként lehet oda készíteni névjegyet, de még csak összekapcsolni sem tudom a két névjegy típust. Tehát ha én valakit mindkét helyen tárolni akarok, az két névjegyet jelent a készülékemben. Persze tárolhatnék mindenkit online, de akkor a Facebookos szinkron ugrott. Röviden: várom a 2.1-es frissítést mint a messiást.

Az előbbi, zavaró gondot remekül ellensúlyozza számomra, hogy e-mailjeim azonnal megkapom a fiókból, és hogy kitűnő a naptár. Ez utóbbi magasan felülmúlta várakozásaim: az egy dolog, hogy a Google fiókomban rögzített összes naptárt látom – eltérő színjelzésekkel, az már sokkal érdekesebb, hogy ezek bármelyikébe beleírhatok, de ha nem akarom az adott találkozót vagy eseményt online rögzíteni, arra is van mód. A plusz poén a feledékeny embereknek, mint én, hogy egy bejegyzéshez végre végtelen mennyiségű emlékeztetőt rendelhetek, nem kell többször beírogatnom egy konkrét eseményt, ha arról napokkal előtte és aznap is akarok emlékeztetőt.

Az általam felállított kommunikációs mércét tehát egy jó 75%-ban teljesíti is a rendszer, míg korábban 50%-nak is már örültem.

Nem feledkezek meg a címbeli „szórakoztatóbb” részről sem. Zeneileg szerintem teljesen korrekt ellátást kaptam, ezúttal végre olyan hangerővel, hogy vonaton is hallom a filmeket. S bizony a filmek: normális méretű és olvashatóságú képernyőn normális minőségben nézhetem az unaloműző sorozatepizódokat, ha úton vagyok. Felüdülés ez, hiszen eddig vagy az egyik, vagy a kijelző mérete volt kicsi, vagy a minőség volt gyatra. Ezek mellett rengeteg játékot találtam a Marketen, és hála a korrekt hardvernek, nincs döcögés, lassulás és akadozás ha valami komolyabb darabbal szórakoztatom magam.

Apropó akadozás: Egyetlen dologgal kapcsolatban vettem észre a készüléknél – több tulajdonossal együtt – gyakori elmélázást. Néha előfordul, hogy nem éled fel azonnal a képernyő, csak a sokadik gombnyomás hozza elő a feloldóképernyőt. Még az a szerencse, hogy ez bejövő hívásoknál vagy bármilyen egyéb eseménynél sosem fordul elő.

És akkor jöjjenek a random apróságok:

A kamera korrekt, megint gyakrabban fotózgatok mobillal. Mint ahogy gyakrabban nézek YouTube videókat is, főleg mert a böngészőben egy kattintással meg tudom nyitni a weboldalakba ágyazott filmecskéket, amikre az eddigiekhez képest nem kell órákat várnom, hogy betöltsön, nincs megakadás a töltés miatt, szóval teljesen jól használható.

Külön örülök az olyan előre telepített alkalmazásoknak, mint a Shazam, Wapédia, Layar, bár utóbbival még csak alig-alig ismerkedem. Persze a Market rengeteg programot kínál anélkül is, hogy előre kelljen bármit is telepíteni, de nekem mint kezdő Androidosnak jól jönnek az ilyen „ajánlások”.

A szintén előre telepített videószerkesztő program is érdekesnek tűnik, most még csak néha szórakozok vele, de látok benne fantáziát.

A gyári RSS-klienst lecseréltem, nem jött be – de hé, ezért van okostelefonom: ha valami nem tetszik, keresek másikat. S ahogy már mondtam, „másik”-ból rogyásig van minden a Marketen.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok, mind a rendszerrel, mind a készülékkel. Minden nap találok valami újdonságot rá, vagy már benne, emellett jó és kényelmes használni. Ha nem nyertem volna is valószínű, hogy ilyen készüléket vennék, hisz még az ára is eléggé csábító.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés