Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

LG G5: Snapdragon 820 és 20 megapixeles Sony kamera?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: G For Games

Friss sajtóértesülések szerint jövőre sem fog lóerőhiányban szenvedni az LG soron következő csúcsmodellje, a kameraszenzort pedig a Sony kifejezetten az LG igényeihez igazíthatja.

Hirdetés

Az LG a G4 esetében a sokak szerint túlmelegedési gondokkal küzdő Snapdragon 810 helyett a hatmagos Snapdragon 808-as rendszerchip mellett tette le a voksát, amely ugyan papíron nem olyan erős, mint a Qualcomm idei csúcsmegoldása, viszont kiegyensúlyozottabb teljesítményre képes. A Qualcomm azon van, hogy az idei éven gyorsan túltegye magát, és a Snapdragon 820 annyira ígéretes, hogy állítólag számos gyártó jelezte: beépítenék 2016-os zászlóshajójukba a következő generációs Snapdragont.

LG G4
Az LG G3 és G4 is Sony kameraszenzort és Qualcomm Snapdragon rendszerchipet kapott. Jövőre is maradhat az LG két beszállítópartnere

A G For Games úgy tudja, hogy az LG is megrendelők között van, azaz a jövő év közepére várható „LG G5” is Snapdragon 820-as SoC-t kaphat. Ezt a fenti publikáció belső forrásokra hivatkozva állítja. Nem ez a G4 folytatásával kapcsolatos egyetlen információjuk: az LG állítólag egy 1/2 hüvelykes, azaz igen méretes Sony kameraszenzort építhet a G5-be, amelynek 20 megapixeles lehet a felbontása, és amely nem egy széles körben kínált Sony IMX termék lehet, hanem egy olyan variáns, amelyet a japánok kifejezetten az LG-nek gyártanának le. Ilyesmi egyébként nem ritka a mobiliparban, az iPhone-ok szenzorait is a Sony gyártja az Apple igényeire szabva. Ezek persze egyelőre csak korai pletykák, mindenesetre aligha lepne meg bárkit, ha a G4 folytatása maradna eddigi alkatrészpartnereinél.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.