Hirdetés

LG blog: Egy nyertes véleménye az Optimus 2X-ről

Legutóbbi nyereményjátékunk nyertese írt arról, hogy milyen érzés Windows Phone 7 rendszer után Androidot használni. Tapasztalatait az alábbi cikk foglalja össze, melynek igény esetén lehet folytatása is. - Bocha

Nyeremény

2011. október 14-én az LG magyarországi központjában jártam, hogy átvegyem a nyereményem. Az épület belülről szép, modern stílusú, ahogy egy ilyen céghez illik. Volt egy kis fotózás, Bocha körbevezetett a kiállító teremben (olyan sokszor jártam ott, hogy simán tudtam idegenvezetést tartani - Bocha). A Cinema 3D TV jó cucc, az árára nem mertem rákérdezni. Közben persze megkaptam a nyereményem, úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni az LG-nek és a Mobilarenának a játékot és a felajánlott telefont! Az átadás, és fényképezkedés után még egy darabig beszélgettünk, de aztán kezdődött egy tárgyalás, így hát nem tartottam fel őket tovább, hazajöttem a zsákmánnyal.

Kicsomagolás

Kaptam kis masnit a dobozra, aranyos gesztus. A pakk persze ettől függetlenül is igényes, fekete színű, az oldalán felsorolva a büszkeségek: NVIDIA Tegra processzor, Full HD videófelvétel, gyors WiFi, DLNA, 8 megapixeles kamera, meg amit akartok. A csomaglás hátulja a telefon hátuljára emlékeztet, megvan a fémes hatású csík, melyen itt „power of two” és „2X” feliratok vannak. Dombornyomott, meg minden. Fancy.

Ha lehúzzuk a külső réteget, megpillantjuk a telefont, amint egy tejüveg-hatású műanyag lap mögött fekszik egy kis kivehető papírtálcán. A tálca alatt vannak a tartozékok, és a leírás, előbbiek a szokásosak: hálózati töltő és USB-kábel, a szokásos - a kábel kicsit lehetne hosszabb, a telefon meg világíthatna töltés közben, mert sajnos nem teszi meg. Meg persze fülhallgató, agybadugós, felvevőgombos, mikrofonos, melyhez sajnos csak egy pár gumiharang jár, pedig jó lenne két-három különböző méret, függetlenül attól, hogy nekem mondjuk pont kényelmes. Jár hozzá egy HDMI-kábel is, amit álmomban sem gondoltam volna, mivel külön megvásárolva elég sok pénzt kell fizetni egy efféle kiegészítőért, úgyhogy ez egy jópont az LG-nek. A kábelek csomagolása egyébként ötletes, a műanyag tasakok matricával vannak leragasztva - igen, az ilyen apróságoknak is tudok örülni. Memóriakártya nem jár hozzá, de szerintem nekem elég lesz a 4,8 GB-os belső tárhely is.

A hátlap kellemes tapintású, műanyag, közepén egy gravírozott „with Google” feliratú fém csíkkal. A hátlapra ragasztott védőfólián két kis rajz segít megoldani a „hogyan vegyük le a hátlapot?” című fejtörőt. Nincs dedikált kamera gomb, de valahogy kibírom nélküle. A kijelző alatti rész lehetne alacsonyabb, esetleg az egész telefon egy kicsit szélesebb, és akkor beleférne egy 4,3 hüvelykes kijelző, mint mondjuk a HTC HD7-be. Így sem kicsi a cucc, de én szeretem a tepsiket, na.

Bekapcsolás, átállás WP7-ről

Nem is volt lezárva a kilenc pontból álló összekötögetős pattern lockkal, ez kamu volt (Sajnos nem tudtuk megoldani, hogy először hozzánk is eljusson a készülék, mint az Optimus 7 esetében - Bocha) Cserébe megvolt az első bekapcsolás élménye. Kiengesztelődtem. Bekapcsolás után kért egy Google fiókot, dátumot, időt, be lehetett állítani mindenféle közösségi cuccokat: Facebook, Twitter, MySpace.

A Windows Phone 7-et nagyon szeretem, de most megbarátkozom az Androiddal. A kijelző bekapcsolása után egy kis felirat fogad alul: slide up to unlock. Ez egy ismerős mozdulat. Gyárilag hét oldalas a főképernyő, a két szélső üres, a többire gyárilag a szoftvermérnökök pár parancsikont, widgetet. Nem pont WP7, az nagyon tetszik, de ez sem rossz. Képernyőnként az alsó sorban van négy ikon, amik elvileg szabadon rendezhetők, gyakorlatilag viszont egy 4 x 4-es rácson belül mozognak, ami addig nem is baj, amíg páros számú ikonunk van, de ha hármat szeretnénk alul elrendezni, a szélekre egyet-egyet, középre pedig egy harmadikat, az nem fog sikerülni.

Benyomások egy nap után

Az IPS panel képe, színei szépek. Örülök, hogy nem AMOLED. Ugyanakkor a böngészőben a zoomolás sokkal simább és gyorsabb érzés WP7-en, hiába van itt két mag a processzorban. A menüben az appok viszont egész simán scrolloznak.

A billentyűzet elsőre egyébként, kellemes, elég pontos. Komoly fejtörést okozott, hogy hogyan tudok manuálisan összekötni egy frissen beírt kontaktot a Facebookról lehúzott megfelelőjével. Ez WP7-en nagyjából két mozdulat... Megvan… Google kellett hozzá, de megvan. Nem gondoltam, hogy az adatokig be kell mászni, és ott menü gombot tapicskolni.

A Market nagyon szaggatva pörög, amíg nem tölti be a kis ikonokat az appokhoz. Nem valami jó érzés, ebben a kategóriában szerintem megengedhetetlen. Néha a kijelző bekapcsolásakor megjelenik egy pillanatra a home screen, ami szintén furcsa. A lezárt képernyő feloldásánál a felcsúszó animáció is lehetne simább. Hajlamos megakadni. Összességében a WP7-et sokkal jobb érzés kezelni, simábban, gyorsabban történnek a dolgok. Első nap sikerült annyit nyomkodni, hogy le is merült. Ez mondjuk a HD7-tel is így volt.

Tartós használat, ítélet

A Marketplace olcsóbb, mint a WP7-es, ami tulajdonképpen nem hátrány, és bár nem attól a 4-500 forinttól fogok csődbe menni, amivel többet fizetek egy alkalmazásért, sok kicsi sokra megy. Az „androidosok” nagyon pörögnek a Mass Storage üzemmódra, ami engem nem különösebben izgat. Az meg, hogy egy külön kliens progival kell képet/zenét másolni a telefonra, vagy filekezelővel megy, nekem teljesen mindegy.

Az egyetlen baj ezzel a telefonnal az, hogy Android fut rajta. Nagyon szép, igényes külsejű gép, szép munkát végeztek az LG mérnökei. Pedig HTC készülékeihez hasonlítgatom, azok sem a rossz összeszerelési, anyagminőségükről híresek. Ha a Touch Pro-ról váltottam volna novemberben, egy szavam nem lenne, mert az Android egy teljesen szerethető rendszer. A WP7-et viszont jobb érzés használni, kattintok valamire és azonnal megtörténik, nem akad meg egy pillanatra sem,gördülékeny rendszer, minimalista, egységes, nincs túlcsicsázva, mégis van benne egy-két animáció a megfelelő helyeken. A WP7 egységes kezelőfelülete sokkal barátságosabb az Android „ahány program annyi variáció” filozófiájánál.


A gépelési hatékonyság rögtönzött összehasonlítása a Windows Phone 7-tel

Barátokkal beszélgetés közben többször megállapítottam, hogy ha WP7 futna rajta, gondolkodás nélkül váltanék. De ezt nem tudom leírni. Fogalmazhatunk úgy, ha WP7 futna rajta, nem sajnáltam volna érte 120-150 000 forintot fizetni novemberben. A Microsoft rendszere után azonban egy kicsit csalódott lennék, ha kiadtam volna érte annyi pénzt, amennyibe kerül. Azt sem tudom mondani, hogy mindenképpen meg akarnék tőle szabadulni, mert a kis zöld robot is teljesen szerethető, szinte a végtelenségig testreszabható, de bár több órát töltöttem launcherek és skinek keresgélésével, még nincs meg a tökéletes felállás. Nagyon sok tetszik, de egyik sem hibátlan. Én viszont olyan vagyok, ha egy apróság is van benne, ami nem tetszik, vagy nem illik a stílusomhoz, akkor inkább keresek mást.

Nehéz a döntés; ha van igény a folytatásra, akkor lesz.

Ghost

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés