Hirdetés

LG blog: Android szoftverajánlatok az LG-től

Az LG szakértői küldtek egy listát azokból a programokból, melyeket véleményük szerint érdemes lehet feltelepíteni bármelyik Android tulajdonosnak. A közös tulajdonság az ingyenesség, nem is húzom tovább a szót, íme a lista:

Ringdroid

Csengőhangszerkesztő program, melynek segítségével megvághatjuk a telefonunkon lévő zenefájlokat, hogy azokat hívásjelzőnek használhassuk. Mást nem tud, de feladatát tökéletesen végrehajtja.

Adobe Reader

Elképzelhető, hogy sokan nem tudnak arról, hogy a cég népszerű PDF-olvasója Androidra is elérhető, pedig bárki hozzáférhet. A funkcionalitást valószínűleg nem kell mélyen ecsetelnem, a szoftver segítségével az interneten és a készüléken lévő PDF fájlokat nyithatjuk meg. Bár az Optimus GT540 nem támogatja a több ujjas érintést, a multi-touch kijelzővel szerelt készülékeknél használhatunk gesztusokat is.

Google Sky Map

A Google Mapsről mindenki hallott már, de mi az a Google Sky Map? A név elég beszédes, csiilagtérkép, nyilvánvalóan útvonaltervezés nélkül, informálódásra és szórakozásra. Kiválóan működik és nagyon érdekes rajta nézegetni a csillagképeket, főleg a hozzám hasonlóknak, akik szabadd szemmel még a Nagy Göncölt sem képesek azonosítani.

Árfolyam figyelő

Sajnos mindenki tudja, hogy az emberek egy jelentős részének miért fontos manapság, hogy követni tudják az árfolyamokat. Ezzel a szoftverrel megtehetik.

Barcode Scanner

Egészen tegnapig elképzelni sem tudtam, hogy mire jó egy mobiltelefonos vonalkódolvasó alkalmazás. Aztán Rusi kollégám beszkennelte az egyik Thaiföldről érkezett tesztkészüléken lévő kódot, majd elmondott mindenféle információkat, melyeket amúgy nem igazán tudhattunk volna meg. A Barcode Scanner nevű alkalmazás tehát nem a raktárosoknak kellhet, hanem azoknak, akik szórakoztatónak találják, hogy megnézik az általuk vásárolt termékeken lévő kódokat, illetve azoknak, akik a szokásos eljárásnál könnyebben szeretnének alkalmazásokat letölteni androidos készülékükre, sok helyen ugyanis barcode van megadva, amit a (monitorról) beszkennelve telefonunk egyből a letöltési oldalra ugrik. Hasznos.

doubleTwist Player

Talán a leghasznosabb cucc mind közül, hiszen helyettesíthetjük vele az Android gyári zenelejátszó szoftverét, mely amúgy nem rossz, de pár funkció hiányzik belőle. A doubleTwist Player jól kezelhető, van hozzá PC-s és Mac-es kliensprogram, iTunes-szal szinkronizálható. Két hibája viszont van: nem lehet vele lejátszási listákat létrehozni (mármint magán az eszközön, a desktop szoftverrel viszont lehet), a zenéket pedig csak az SD-kártyáról tudja lejátszani, a belső memóriából nem. Ezt mondjuk azért túl lehet élni.

aL Gibson

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés