Létezik még picike telefon

Csak rendszerint fájdalmasan gyenge hardverre épülnek. Mint a most bemutatott Samsung Galaxy A01 Core.

Hirdetés

A Samsung Galaxy A01 Core újabb szomorú példa arra, hogy ha a gyártók esetleg, duzzogva hajlandók kisebb készüléket összerakni, annak súlyos ára van. A 3000 mAh-s teleppel szerelt Galaxy A01 Core mindössze 141,7 x 67,5 x 8,6 milliméter, 150 gramm és annyira szerény képességű, hogy csak az Android Go fut el rajta. Mármint reméljük, hogy a futás nem erős túlzás, mert eddig nem voltak különösebben jó tapasztalataink az elégtelen hadrverkörnyezetre szabott rendszerrel.


[+]

Az egy kamera még abszolút vállalható, a hátlapi 8 és az előlapi 5 megapixeles szenzorral az A01 Core nyilvánvalóan nem egy multimédiás eszköz, de az 1 GB rendszermemória általában nagyon fáj. Ezt tetézi egy négymagos, három éves MediaTek szett (MT6739), ami már fénykorában sem volt egy erős megoldás. Az 5,3 hüvelykes kijelző viszont nem biztos, hogy rossz HD+ felbontás mellett (720 x 1480; 310 ppi). Egyéb említésre méltó funkciója pedig nincs is az Indonéziában 67 dollárért (körülbelül 20 ezer forintért) beszerezhető készüléknek.

Előzmények

  • Hogy micsoda? Egykamerás mobil?

    A Galaxy A01 Core egyetlen lencsét kínálhat a hátlapon.

  • Redmi Go - nekik megy

    Az Android Go félelmetesen alacsony szintű hardverekhez tervezett rendszer, de a Redmi most sem elégszik meg az elégséges szolgáltatással. A legolcsóbb itthon elérhető okostelefont rakták össze.

  • Nokia 1 - go, Android, go!

    A Nokia 1 a belépő szint alja, ezen viszont az Android 8.1-es Android Go szoftververzió próbál segíteni - több-kevesebb sikerrel. Nagyon lassú és szerény, cserébe olcsó és egy e-mailt pont meg lehet nézni rajta.

Hirdetés