Lelepleztek egy nagyon olcsó, 5G-s Motót

350 euróért a legmodernebb mobilhálózatok támogatásán kívül 90 Hz-es, HDR10-képes kijelzőt, 48 megapixeles főkamerát és Snadragon 765 rendszerchipet kapott.

Hirdetés

Tényleg nem a terméknév lesz a fő vonzerő az új Moto G 5G Plus kapcsán, de ha felülemelkedünk a megnevezésen, akkor egy egészen érdekes készüléket ismerhetünk meg. A fotókon kék-fekete színben pompázó mobil leginkább a kapszula két különálló kameralyukkal dupla szelfikamerás rendszeréről (16 + 8 megapixel) ismerhető fel, a kijelző kapcsán egyébként egy 6,7 hüvelykes, IPS technológiájú Full HD+ panelről beszélünk, ami 90 Hz-es frissítési rátát és HDR10-támogatást vonultat fel, 21:9-es képaránnyal.

Négy darab hátlapi kamerát láthatunk rajta, a négyzetes alapú, kicsit alms beütésű kameralyuk eddig nem volt jellemző a gyártóra. A főkamera 48 megapixeles, mellette 8 megapixeles ultraszéles, 5 megaixeles makró és 2 megapixeles mélységkamera látható. A hátlapnál maradva: a jellemzően Moto-logóban elhelyezett ujjlenyomat-olvasó ezúttal nem oda, hanem a jobb oldali bekapcsológombba került.

Rendszerchip terén a Snapdragon 765-öt vonultatja fel, 4 vagy 6 GB RAM-mal és 64 vagy 128 GB-os tárhellyel ez igen komoly hardvernek számít ebben az árkategóriában, nem maradt el a microSD-bővítés sem. Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású és 20W-os gyorstöltést támogat, a szoftver az Android 10-re épül, egyébként My UX-nek hívják. Van 3,5 milliméteres jack, NFC, és a gyártó szerint fröccsenésálló a kialakítás, tehát minimális mértékben a vizet is bírja.


[+]

349 euró a mobil alapára, ez körülbelül 124 ezer forintnak felel meg, és ennyi pénzért 4/64 GB-os tárhelyet kínál, ha 6/128 GB-tal kérjük, 399 euró az ár, ez már inkább 140 ezer forintot jelent. Mindenesetre ennyire olcsó 5G-s Moto még nem volt, és Európában egyébként sincs túl komoly 5G-s választék ennyiért, így a készüléknek jó esélyei lehetnek a kontinensen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés