Lebukott az idei (második) Xperia zászlóshajó

Tavaly a Z5-tel lezárult az Xperia Z széria és idén útjára indult az X família, amelynek az X Performance jelenti a csúcsát Snapdragon 820-as SoC-vel és 5 hüvelykes Full HD megjelenítővel. Ám, ha minden igaz, nem a februárban bejelentett és mostanában boltokba kerülő masina jelenti a 2016-os Xperiák legjavát: F8331 kód alatt futhat be az abszolút csúcskategóriás idei Sony okostelefon, és a GSM Arena egy adag kémfotóhoz is hozzájutott.


[+]

A legszembetűnőbb változást kétségtelenül az élesebb sarkak jelentik, a kijelző védőüvege viszont lekerekítettebb az X Performance megoldásánál. Annál egyébként láthatóan egy méretesebb mobilt tart az illető a kezében, bár úgy tűnik, az alsó-felső káva tekintélyes marad. A hátoldal is tartogat változásokat: a kameralencse alatt immáron dupla ledes villanó és alighanem egy lézeres szenzor is akad a közelebbi tárgyak pontos beméréséhez fókuszáláskor. A hátlap aszimmetrikus, ugyanis egy keskeny sáv alul elkülönül a többi elemhez képest, vélhetőleg az antennák egy része lapul alatta.


[+]

Ugyancsak változást jelent az alul megpillantható, Type-C típusú USB csatlakozó, amely a microUSB portot váltja le. A bekapcsoló gomb és vélhetőleg az abba épített ujjlenyomat-olvasó a szokásos helyén van, és a szemfülesek a kétlépcsős exponálógombot is kiszúrhatják. A GSM Arena szerint a hátlapi modul mellett az előlapi kamerával is lehet majd 4K-ban rögzíteni, a kijelző pedig továbbra is 1080p-s lesz, többet viszont nem sikerült megtudniuk a forrásuktól. A bejelentés talán a berlini IFA időszakára lesz időzítve. Ha két hónapon belül tényleg érkezik az Xperiák következő generációja, ismét felróhatják a Sonynak, hogy alig jött ki az aktuális csúcskészülék, máris egy új ajánlat a legeslegjobb a japánoktól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Sony Xperia X - igazi aktakukac

    A japán gyártó új terméksorozatának első tagja nem vall szégyent, jól néz ki, nagyon gyors, könnyen kezelhető, viszont a kamera még mindig nem az igazi, és az árazás sem az.

  • Megjelent az Xperia X Performance európai árazása

    Magyarországon még nem, számos európai országban azonban előrendelhető a három új Xperia, így már képet kaphatunk arról, hogy mennyiért is fogja kínálni ezeket a japán gyártó.

  • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

    Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

Hirdetés