Különleges optikát használ a Zenfone Zoom

januári CES-en találkoztunk először a Galaxy K Zoomot követően optikai nagyításra képes kameratelefonnal, méghozzá a ASUS Zenfone Zoom személyében, majd hosszú hónapok csendje után a szeptemberi IFA-n fogtuk ismét kezeink közé ugyanazt a készüléket. Nemrég aztán arról számoltunk be, hogy még december havában a polcokra kerülhet a különleges okostelefon. Nos, ez jelen pillanatban még mindig nem történt meg, az ASUS ugyanakkor közzétett egy promóvideót, ami talán ennek a napnak a közeledtét jelöli.

Persze reklámfilmje minden gyártónak van tonnányival, ez a kis klip ugyanakkor megmutatja, hogy mennyire különleges a Zenfone Zoom hátlapi kamerarendszere. És most nemcsak a lézeres autófókuszra, az optikai képstabilizátorra és a kéttónusú ledes villanóra gondolunk: az ASUS a Hoya segítségével tízelemes optikával oldja meg a fény eljuttatását a SmartFSI (front-side illuminated) szenzorra, melyből két prizma is kiveszi a részét, az alább látható módon takarékoskodva a hellyel.

A tízelemes optika okostelefonok között szokatlan módon juttatja el a fényt a szenzorra
A tízelemes optika okostelefonok között szokatlan módon juttatja el a fényt a szenzorra [+]

Éppen ezért, 11,95 milliméteres vastagságával a Zenfone Zoom sokkal vékonyabb lett a Galaxy K Zoomnál, a 13 megapixeles modul a háromszoros nagyítást a négyszeres digitálissal kombinálva pedig együttesen 12x-es zoomra is képes. Az előlapra 5 megapixeles szenzor került. További különlegessége a kameratelefonnak, hogy a kétlépcsős exponálógomb mellett videorögzítő billentyűt is elhelyeztek. Az ZX551ML kódjelű, 185 grammot nyomó Zenfone Zoom négymagos Intel rendszerchipet, 4 gigabájt RAM-ot, 32, 64 vagy 128 gigabájtos belső tárolót és 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panelt kapott. Kíváncsian várjuk, hogy a phablet mikor jelenik meg, és ha eljut hozzánk, errefelé mennyibe fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • December közepén érkezik az Asus Zenfone Zoom

    Aki nagyon régóta várt a háromszoros optikai zommal felvértezett mobilra, annak jó hír lehet, hogy nemsokára a boltok polcaira kerülhet a Zoom, de egyelőre csak Tajvanban.

  • Zenfone blog: A Zenfone család tagjai

    Az Asus offenzívát indított az okostelefonos piacon, a Zenfone család már most rengeteg tagot számlál és még nem is jelent meg a piacon mindegyik modell.

  • Asus Zenfone 2 Laser - korrekciós műtét

    Járt már nálunk öthüvelykes Zenfone 2, a Laser utótagú ZE500KL azonban több lézeres ráncfelvarrásnál: a nagy felbontású kamera és a gyors autófókusz mellett a méretek is az előnyükre változtak.

  • Asus Zenfone Selfie - belenézni a felárba

    Jókora előlapi kamerával jön a tajvani gyártó gépe, amely egyébként a középkategória felső szegmensébe tartozik. Jól kitalált, sokoldalú eszköz, de érnek a szelfik ekkora felárat?

Hirdetés