Hirdetés

Külön Snapdragont kapnak a windowsos ultramobil eszközök?

A Qualcomm állítólag a Snapdragon 845-öt hasznosítja újra a 850-es verzióban.

Az ARM-os, Windows 10 operációs rendszert futtató ultramobil eszközök az elmúlt évben már villámrajtot vettek, elsődlegesen a szolgáltatóknak hála, de egy ideje tudni lehet, hogy a Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchipet idővel egy újabb verzió váltja, hiszen az említett lapkát nem kifejezetten a Microsoft operációs rendszerére szabták.

Eredetileg a már bemutatott Snapdragon 845 tűnt befutónak, de a friss adaton szerint készül egy Snadragon 850-es SoC is, amely igazából hardveres szempontból nem különbözik a bekezdés elején említett rendszerchiptől, viszont gyorsabb lesz, amire van lehetőség notebookok piacán. Ez igazából az 2,96 GHz-es órajeleben nyilvánul meg, ezzel a paraméterrel tűnt ugyanis fel a referenciaplatform a Geekbench adatbázisában, ami a telefonokba szánt fejlesztéshez képest nagyjából 150 MHz-es emelés. Persze lehet több különbség is az órajelek tekintetében, de egyelőre ennyit lehet látni.

A WinFuture információi szerint a második körben csatlakozik a Dell is az ASUS, a HP és a Lenovo mellé. Persze ez annyira nem meglepő, mivel láthatóan kedvelik a szolgáltatók a Qualcomm mobil PC platformját, amivel világossá vált, hogy jó úton jár a Microsoft ezzel a koncepcióval, ami így egyre több gyártót fog meggyőzni arról, hogy legalább egy modell erejéig megéri belekóstolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés