Középkategóriás szelfitelefont mutatott be a Vivo

Hirdetés

A kínai gyártó év elején mutatta be a V sorozat 3-as sorszámú versenyzőit, amelyek a középkategóriában indultak. Az 5 hüvelykes, HD felbontású Vivo V3 és az 5,5 hüvelykes FHD felbontású Vivo V3Max nem hozott különösebb extrákat, viszont korrekt hardverrel, vékony fém házzal és ujjlenyomat-olvasóval bírnak. A felső-középkategóriát megcélzó X7 és X7 Plus legjellegzetesebb tulajdonsága a megfelelő hardver mellett szintén a kifejezetten vékony kialakítás, valamint a 16 megapixeles előlapi kamera, noha továbbra sem különösebben érdekfeszítő eszközök. Ennek ellenére azért óriási sikere volt. Valószínűleg nem véletlen, hogy a Vivo V5 egészen nyilvánvalóan hasonlít rá.

Vivo X7 és X7 Plus
Vivo X7 és X7 Plus [+]

A ma bemutatott V5 és előirányzott V5 Plus már azonban rendelkezik érdekesek mondható vonásokkal. Azt mondjuk, nem feltétlenül értjük, hogy a V széria ellenére a nagyobb képátlójú készülék miért nem a V3Max-hoz hasonló utótagot kapott, de nyilván a Plus is egyértelműen jelzi a két eszköz viszonyát. A V5 Plus például nem csak kicsit nagyobb lesz, de állítólag dupla előlapi kamerával jeleskedhet, bár részletek azon kívül most nem derültek ki, hogy hamarosan érkezik. A holnap bemutatásra kerülő Vivo X9 és X9 Plus szintén 20 és 8 megapixeles dupla előlapi kamerával várható.

Vivo V5
Vivo V5 [+]

Maradva tehát a V5-nél, a konstrukció valahol a V3 és az X7 között próbál helyezkedni, ami igen kulturált középkategóriás hardvert és kiemelt szelfifunkciókat jelent. Az f/2,0-s rekeszértékű, öttagú lencséből álló, 20 megapixeles Sony IMX376 modult úgynevezett Moonlight Glow, vagyis holdfényragyogást ígérő szoftveres villanót is kapott. A tökéletes önarckép elkészítéséhez további optikai tuningot kínáló, előtelepített alkalmazások is asszisztálnak. A hátlapi modul lényegesen szerényebb, magunkon kívül minden mást egy 13 megapixeles, PD autofókusszal szerelt, szimpla LED-es kamerával örökíthetünk meg. Az ujjlenyomat-olvasó továbbra is az előlapi Home gombba integrált.


[+]

A V5 5,5 hüvelykes HD IPS kijelzője igen csinosnak tűnő, 153,8 x 75,5 x 7,5 milliméteres fém unibody házba került, a burkolat alá pedig a MediaTek MT6750-es lapkája 4 GB rendszermemóriával és második SIM slotban bővíthető 32 GB belső tárhellyel. A tápellátást 3000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, a microUSB csatlakozó pedig OTG-t is tud. Annak ellenére, hogy a Vivo V5 csak 6.0.1-es Androidot futtat, a szoftver néhány kényelmi funkciót is integrál, mint a kék fény szűrés, vagy az osztott képernyős mód. A kínaiak szelfimestere 266 dolláron kezd Indiában, ami hazai viszonylatban nagyjából nettó 76 ezer forint körül értelmezhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés