2019. január 18., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Kitűnő lett az iPhone X kijelzője

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: DisplayMate

A DisplayMate rendkívüli módon elégedett az első OLED paneles iPhone megjelenítőjével.

Hirdetés

A DisplayMate rendszeresen megvizsgálja a csúcskészülékek megjelenítőit fényerő, betekintési szögek, kalibráció és fogyasztás oldaláról, és általában a Samsung Galaxy AMOLED panelek és az iPhone IPS kijelzői kapják a legtöbb dicséretet (bár statisztikailag eleve ezek járnak a portál tesztasztalán a leggyakrabban). Az iPhone X jó előjellel várhatta a mérőműszereket, hiszen éppen a Samsung OLED technológiáját használja (legalábbis egybehangzó iparági források szerint), és nem véletlenül: a DisplayMate nem győz áradozni az 5,85 hüvelykes, 19,5:9-es panelről. A kijelző 2436 x 1125 pixeles (mínusz a sarokívek és a TrueDepth kamerarendszer betüremkedése) és gyémántformájú, két szubpixeles RG BG elrendezést használ.


[+]

Az iPhone X automatikusan vált a DCI-P3 digitális mozi és az sRGB/Rec.709 kalibrációs szabványok között a tartalomtól függően, és a portál szerint mindkettő rendkívül pontosan megfelel a standardoknak. Az előbbi kirobbanó színekkel és 6591 kelvines fehér színhőmérséklettel rendelkezik, az utóbbi a fotósoknak akkurátusabb szaturációval és 6597 kelvies színhőmérséklettel. DCI-P3 és sRGB módban is 726 nit a teljes fehér képernyő esetében mért legnagyobb fénysűrűség, 1%-is fehér tartalom esetében ez 804/809 nitre ugrik, ami azt jelenti, hogy napfény alatt is látszani fog minden. OLED panel lévén a feketék tökéletesen, így a kontrasztarány végtelen, míg koromsötétben a fehér képernyő egészen 2 nitig leszabályozható.


(forrás: DisplayMate) [+]

A DisplayMate szerint az iPhone X HDR-kompatibilis mobilkijelzője a leginnovatívabb és legjobb teljesítményű, amit valaha teszteltek, és nem feledkezik meg a Samsung elismeréséről az OLED panelek létrehozásában. Az Apple terméke így az eddigi legmagasabb, A+ osztályzatot érdemelte ki, úgyhogy újabb szaklap szerint éri meg annak a várakozás, akinek még nem szállították ki megrendelt iPhone X-ét. A várható szállítási idő egyébként éppen a napokban csökkent 3-4 hétre.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.