Kínában piacra került a Huawei órája, amiben fülhallgató is van

Négy okosórával bővíti a kínai portfóliót a Huawei, van köztük gyereknek szánt, fülhallgatós és gyűjtői kiadás is.

Nagyobb felhajtás nélkül frissült a Huawei okosóra kínálata Kínában. Egyrészt a Watch GT 3 Pro kapott egy gyűjtői kiadást (Watch GT 3 Pro Collector’s Edition), ami hardverben és szoftverben megegyezik bármely más Watch GT 3 Próval, de ez kizárólag 43 milliméteres méretben készül, az óratok és a szíj pedig fekete színű nanokristályos kerámia, melyen arany díszítőelemek láthatók. A Huawei egy exkluzív újévi számlapot is tervezett a gyűjtői kiadáshoz, a gyűjtői kiadásért pedig 4988 jüant kell kifizetnie a vásárlóközönségnek, ez 276 ezer magyar forintnyi. Mivel a kínai újévhez kapcsolódik a különkiadás, így vélhetően marad is a márka hazai piacán exkluzívan.

Fekete színű a Watch GT 3 Pro gyűjtői kiadása.
Fekete színű a Watch GT 3 Pro gyűjtői kiadása. [+]

Olcsóbban beszerezhető a Huawei Watch Buds, egy 2 az 1-ben okoskütyü. Első ránézésre az óra nem sokban különbözik a Watch és Watch GT vonal többi tagjától, azonban különlegesség rejlik az 1,43 hüvelykes AMOLED panel alatt. A 466 x 466 pixel felbontású kijelző ugyanis egy felnyitható fedélre került, mely alatt két TWS fülhallgatót rejtettek el a mérnökök. A GSMArena adatai szerint ettől függetlenül nem lett hatalmas az óra a maga 47 x 47 x 15 milliméterével és szíj nélkül számolt 66,5 grammjával. A tokozás rozsdamentes acél, a kijelzőt nem meghatározott típusú védőüveg fedi, a szíjak pedig standard 22 milliméteresek, így a gyárilag mellékelt barna vagy fekete bőr szíjat le lehet cserélni.

Huawei Watch Buds
Huawei Watch Buds [+]

A fülhallgatókat mágnes tartja az órában, vezeték nélkül töltenek a Watch Buds 410 mAh-s akkumulátorából. A fülhallgatók egyenként egy-egy 30 mAh-s teleppel dolgoznak, Bluetooth 5.2-n keresztül kapcsolódnak és darabjuk 4 grammot nyom. Gombok nincsenek rajtuk, van viszont bennük egy rezgéseket érzékelő szenzor, így a felhasználó arcán a tragus és az állcsont közötti részt megkocogtatva tud parancsokat adni. Ilyen megoldást használ a Sony LinkBuds is.

A fülhallgatók és az óra belső kialakítása.A fülhallgatók és az óra belső kialakítása. A fülhallgatók és az óra belső kialakítása. [+]

A Huawei ígérete szerint az óra és a fülhallgatók három napig működnek egy töltéssel, a fülhallgatók zenelejátszásra 4 órán keresztül, telefonhívásokra 2,5 órán keresztül használhatók egyhuzamban, zajszűrés nélkül. A Huawei hibrid, AI alapú zajszűrést használ a zenehallgatáshoz és a hívásokhoz egyaránt. Az órához mellékelt mágneses töltővel 100 perc alatt újra lehet tölteni a Watch Buds eszközt.

Van valamennyi mesterséges intelligencián alapuló zajszűrés az eszközben, de aktív zajzár nincsen.
Van valamennyi mesterséges intelligencián alapuló zajszűrés az eszközben, de aktív zajzár nincsen. [+]

Bár a fülesek IP54-es minősítést kaptak, az óra maga nem vízálló vagy cseppálló a mozgó alkatrészek miatt. A szokásos okosóra vagy fitneszkarkötő funkciók viszont így is adottak: szívritmus-monitorozás, SpO2 követés, alvás- és stressz figyelés, sőt, még az EKG funkció is adott. A Harmony OS 3-as rendszerben 80 féle sportkövetési mód van, melyet a Watch Buds segítségével mérhet a felhasználó, GPS, GLONASS és BeiDou navigációs rendszerekhez csatlakozva pedig az útvonal is rögzíthető. A különleges eszközért 2988 jüant kérnek el Kínában, ez forintosítva minimum 165 ezer körüli magyar árat sejtet, a globális megjelenésről ugyanakkor egyelőre semmi hír nincsen.

A maradék két bemutatott eszköz a Kids Watch 5X és 5X Pro, melyek nevéből is kitalálható, hogy gyerekeknek tervezett okosórák. Mindkét eszköz 1,6 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, melyet megerősített műanyag tokozás fog körül. A gyerekórán egy 5 MP-es kamera került a számlap fölé és egy 8 MP-es kamera a hátoldalra, ahol a Pro modellen találni még egy monokróm kijelzőt is. Ezt azzal indokolták, hogy energiát takaríthat meg vele az óra, valamint kevésbé zavarja meg a gyerek figyelmét a monokróm panel.

A Huawei Kids Watch 5X (első kép) és a Kids Watch 5X Pro (második kép).A Huawei Kids Watch 5X (első kép) és a Kids Watch 5X Pro (második kép). A Huawei Kids Watch 5X (első kép) és a Kids Watch 5X Pro (második kép). [+]

Mindkét Kids Watch képes nanoSIM-et befogadni és azon keresztül mobilhálózaton kommunikálni, de adott a Wi-Fi is. Az 5X mérete 56,3 x 43,58 x 14,45 milliméter, az 5X Pro ezzel szemben 56,3 x 43,58 x 14,9 milliméteres. Mindkét gyerekóra IPX8-as minősítésű és mindkét esetben könnyedén eltávolítható az óratest a szíjról. Értelemszerűen a Pro változat a drágább, ez fekete vagy lila színben 1989 jüanért (110 ezer forint) kapható Kínában, a sima Kids Watch 5X pedig 1589 jüanba (88 ezer forint) kerül. Nemzetközi értékesítésről ezek kapcsán sem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés