Két új Micromax mobil érkezett

Hirdetés

A Micromax szűk fél évvel ezelőtt mutatta be a Canvas 5-öt, ám nem kellett sokat várni az örökösökre, hiszen a cég leleplezte a Canvas 6-ot és a Canvas 6 Prót. Először is érdemes a közös vonásokkal kezdeni: mindkét készülék 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, amit Gorilla Glass 3 üveg véd a külső hatásoktól. Adott a két SIM támogatás is, dual standby módban, az egyik helyre micro-, a másikba nanoSIM pakolható. Szintén közös, hogy mindkettő eszköz Android 5.1 Lollipop operációs rendszert futtat, illetve 3000 milliamperórás akkumulátor került a burkolatuk alá. A hátlapi, f/2.0 apertúrájú fényképezőnél sincs különbség, bármelyik mobilt választjuk, maximum 13 megapixeles fotókat tudunk majd készíteni velük.

Micromax Canvas 6
Micromax Canvas 6 [+]

De akkor mik a különbségek? Nos, ameddig a Canvas 6-ot egy egyelőre nem specifikált MediaTek chipset hajtja, addig a Próban már lehet tudni, hogy egy 2 gigahertzes, nyolcmagos processzorral felvértezett Helio MT6795m lapka dübörög. A sima verzió fém borítást kapott, hátlapján egy ujjlenyomat-olvasóval, belsejében 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos tárhellyel. Érdekes módon a Prót már nem szerelték fel biometrikus leolvasóval és csak 16 gigabájtos adattárolóval bír, ellenben 4 gigabájtnyi rendszermemóriával vértezték fel. Érdekes döntés, nemde?

Micromax Canvas 6 Pro
Micromax Canvas 6 Pro [+]

A sor pedig tovább folytatható, hiszen Pro verzió ide vagy oda, az 5 megapixeles előlapi kamera rosszabb, mint a Canvas 6-ban lévő 8 megapixeles szelfi szenzor. A termékek egyelőre csak Indiában kaphatók, méghozzá egységesen 13 999 rúpiáért cserébe (kinek mi a fontos, mondhatnánk), ami járulékos költségek nélkül átszámolva 58 ezer forintot jelent. A Micromax nagyszabású eseménye egyáltalán nem volt meglepő, mivel a hazai piacon a hírek szerint egyre rosszabbul állnak, a lefelé ívelő pályát pedig nyilván szeretnénk mihamarabb megfordítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés