2018. január 19., péntek

Gyorskeresés

Két gyártó kezében a 2015-ös okostelefonos nyereségek 105%-a

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Fotrune

Az Apple toronymagasan a legnyereségesebb vállalat volt tavaly a szegmensben, míg a Samsung második helye mögött nagy üresség tátong a Canaccord Genuity elemzésében.

Az elmúlt jó pár negyedévben a Samsung passzolta el a legtöbb okostelefont, mégis az Apple-nél gyűlt össze a szegmens össznyereségének a java. A Canaccord Genuity most közölte a 2015 egészére vonatkozó adatait, és ezek szerint tavaly a Samsung 23,9%-os piaci részesedést tudott felmutatni, őket az Apple (17,2%) majd a Huawei követte a dobogón (8%). A nyereségeket megvizsgálva azonban merőben más a helyzet: a gyakorlatilag csak prémiumkategóriás mobilokat áruló Apple az éves profitok 91%-át zsebelte be, míg a Samsungnak 14% jutott.

Az iPhone 6s Plus is kivette a részét az Apple tavalyi sikereiből
Az iPhone 6s Plus is kivette a részét az Apple tavalyi sikereiből [+]

A kedves olvasó számolásával nincs gond, ha a két értéket összeadva 105% jön ki: ez úgy lehetséges, hogy a Canaccord szerint a Microsoft 3%-os, a HTC, a Lenovo és a Sony pedig 1-1%-os veszteséggel zárt (kerekített számok). Több nagy kínai gyártó pénzügyi adatait azért nem közölte az elemző cég, mert azok nem kötelesek az eredményeiket nyilvánosságra hozni. A Canaccord szerint egyébként a Lenovo részesedése 5,5%, a Xiaomié 5,3%, az LG-é 4,4%, a ZTE-é 3,7%, a TCL-é 3,6% a Sonyé 2,2%, a Microsofté 2%, a HTC-é 1,4%, a BlackBerryé pedig 0,3% volt 2015-ben.

Gyártók, szolgáltatók

H​irdet​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.