Képeken a Xiaomi EV-je

A jármű még tesztelés alatt áll, így a formán kívül sokat nem árulnak el a fotók. A helyi média szerint a Tesla Model 3 lenne a konkurens.

Helyi riportok alapján két elektromos autón is dolgozik a Xiaomi, melyek közül az egyiket biztosan a Tesla Model 3 közvetlen konkurenciájának szánná a márka. A Modena kódnév alatt futó projekt végeredménye egy, a Model 3-nál kicsit nagyobb és erősebb autó lenne, melyet az XPeng P7 szintjére árazna állítólag a Xiaomi. Ez magyar forintra átszámolva 14 milliós induló árat jelentene, s konfigurációtól függően akár 19 millió forintnak megfelelő összegre is rúghat a vételár.

Hirdetés

[+]

Az olcsóbb modellek terén azt híresztelik, hogy a BYD standard 400 voltos lítium-vas-foszfát akkumulátorcsomagjával hajtják majd meg őket. Az autó által használt szenzorokat - kamerákat és minimum öt mm-es hullámhosszú radart - a német Continentallal közösen fejlesztették állítólag. A nagyobb modellben a CATL 800 voltos Qilin akkucsomagja dolgozna, s ezen modell kapcsán Nvidia Orin X processzort és LiDAR szenzorokat híresztelnek. Mellette pedig azt is, hogy mindkét modell utastéri rendszere a Qualcomm 8295 köré épül majd.


[+]

A Xiaomi 2021-ben jelentette be, hogy másfél milliárd dollárnyi befektetést eszközöl az autóiparban, s további tízmilliárdot tervez elkölteni az évtizedben. A pletykák szerint a Rivian lehet a gyártópartnere a Xiaominak, a gyártás és a piacra kerülés pedig két hullámban történhet majd 2024-től indulva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés