Jön a motorikusan kiemelkedő kijelző?

Érdekes formatervezési mintára kapott szabadalmi védelmet az Oppo: a készülékházból nem a kamera, hanem még egy megjelenítő mászik elő.

A dizájntrendek határait olyan kisebb márkák kezdték az elmúlt években feszegetni, mint a Xiaomi (Mi Mix), a Royole (FlexPai), a Vivo (Nex, Apex 2019) vagy éppen az Oppo (Find X). Nem kell a nagyokat se félteni persze, hiszen ott a Galaxy Fold vagy a Mate X, a piaci elsőség egyszerűen csak a feltörekvő márkáké manapság, akár összehajtogatható, akár teljesen kávamentes kijelző, esetleg motorikusan kiemelkedő kamera tekintetében.

A Letsgodigital renderképe az Oppo formatervezési mintájából
A Letsgodigital renderképe az Oppo formatervezési mintájából [+]

A Huawei a P30 Pro periszkópos, 5x-ös optikai teleobjektívjével viszont sikeresen beelőzte az Oppo Reno 10X Zoom premierjét (most épp így emlegetik a Reno csúcsmodellt), ám a kínai rivális kész visszavágni. A Letsgodigital hozzájutott két formatervezési mintához, amelyek a megjelenítő sajátos kiterjesztését vetítik előre. A fenti a kevésbé érdekes: oldalirányban szétcsúsztatva előkerül a gépházból még egy panel, így rákettőzve, vagy legalábbis megnövelve a képátlót, hajlítható kijelző költségei és komplikációi nélkül.


(forrás: Letsgodigital) [+]

Logika van benne, és nem ismeretlen ez a fajta mechanizmus, a második megoldás viszont már fejvakarósabb: vajon mi a célja a függőlegesen kiemelkedő másodkijelzőnek? A WIPO-nál (World Intellectual Property Organization) mindenesetre védettséget kapott egy Oppo elektronikus eszköz, fent látható extra megjelenítővel, ami talán játék vagy multitasking közben jöhet jól, extra érintő- és kijelzőfelületet kínálva. Más kérdés, hogy ebből nem feltétlenül lesz végfelhasználói termék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés