Januárban érkezik Magyarországra a Nokia 8.1

A Nokia 7 Plus utódjaként érkezik meg az európai piacra a Nokia 8.1, ami gyakorlatilag teljes egészében egy Nokia X7, tehát a specifikációi majdnem két hónapja ismertek. Emlékeztetőül: 154,8 x 75,8 x 8 milliméteres dimenziókkal bír és 178 grammot nyom, ehhez egy 6,18 hüvelykes Full HD+ kijelző tartozik, 86,5%-ot kihasználva az előlapból. Fém a kerete, üveg a hátlapja, Zeiss-kamerák kerültek rá, a lényeget a 12 megapixeles szenzor adja, ami f/1,8-as fényértékű lencsét kapott és átlagon felüli 1,4 mikronos szenzorpixellel bír. Előre 20 megapixeles, fixfókuszos egységet szereltek.


[+]

Hardveresen a Snapdragon 710 áll a felhasználók rendelkezésére, tehát nyolcmagos Kryo 360-as processzor és Adreno 616 áll a felhasználók rendelkezésére, mindezt 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóegységgel. Természetesen dual SIM-es a készülék, de csak akkor, ha nem szeretnénk microSD-vel bővíteni a tárolót. Az USB Type-C csatlakozó mellett 3,5 milliméteres jack is rendelkezésre áll, ahogy az ac-s WiFi, a GPS / AGPS + GLONASS + Beidou-egység, az 5.0-s Bluetooth, és a Cat.6-os LTE, sőt, még FM-rádió is, egyedül az NFC az, ami hiányzik.

Fekete előlappal, de többféle hátlappal lehet megvenni az X7-et
[+]

Magyarországra már Android 9.0 Pie rendszerrel érkezik januárban a mobil, ajánlott bruttó 149 990 forintos áron, egyébként várható 6/128 GB-os változat is, de hogy mikorra és mennyiért, arról semmit nem tudunk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Lyukas lesz a Nokia 8.1 Plus

    Legalábbis a 91mobiles és az @OnLeaks 3D renderképei alapján nem sokat változik, csak a szenzorsziget tűnik el.

  • Nokia 8.1 - Annyira plusz, hogy már nyolc

    A Nokai 8.1 ugyanaz a készülék, mint a Nokia X7, amit meg ugye a Nokia 7 Plus folytatásának szántak, így a Nokia 8.1-nek inkább van köze a felső középkategóriás modellekhez, mint a csúcsszériához.

Előzmények

Hirdetés