Itt az 5 hüvelykes kijelzővel szerelt Meizu m1

Hivatalosan is bemutatkozott a Meizu okostelefon portfóliójának legújabb tagja, az m1. A szűkebb pénztárcával rendelkező felhasználók szívét megcélzó készüléket a vérfrissítésen átesett Xiaomi Redmi 2 ellenfelének szánja a vállalat.

Meizu m1

Az m1-et 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású kijelzővel szerelték fel, ami a kategóriában abszolút megfelelő választás, ám ennél is jobb hír a 64 bites architektúrájú MediaTek MT6732 chipset, mely egy négy darab 1,5 GHz-re skálázott Cortex-A53 maggal rendelkező processzort foglal magában.

Meizu m1

A bemutató során rengetegszer hasonlították össze az m1-et és a Redmi 2-t, bár néhol azért érződött a hallgatás, ilyen az 1 GB-nyi rendszermemória, hiszen az ellenfélbe már dupla ennyi RAM található, így a Meizu sem biztos, hogy sokáig az eredeti döntés mellett marad. A belső tárhely mérete 8 GB, amit akár 128 GB-os microSD kártyával tudunk kibővíteni.

Meizu m1

A szelfi rajongók 5 megapixeles, f/2.0 apertúrájú előlapi kamerára számíthatnak, az elsődleges fényképező pedig 13 megapixelben képes fotókat lőni. A 140,2 x 72,1 x 8,9 milliméteres dimenziókkal rendelkező készülékház hátlapja unibody műanyag, ami rendkívüli módon hasonlít az iPhone 5c-nél látottakhoz.

Meizu m1

Az LTE támogatással megáldott Meizu m1 február 5-én először Kínában válik elérhetővé, méghozzá elég jutányos, 699 jüanos, vagyis nettó 30 ezer forintos áron, a további országokban történő értékesítésről egyelőre nincs még információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Százezer Meizu M1 egyetlen perc alatt

    Kínában pillanatok alatt elkapkodták a Meizu rendkívül nyomott áron piacra dobott középkategóriás okostelefonját.

  • A Meizuba fektet az Alibaba

    A két kínai vállalat stratégiai és üzleti együttműködése révén még szélesebb réteg számára válhat elérhetővé az Alibaba számos online szolgáltatásával felvértezett YunOS platform.

Előzmények

  • A Meizu tehet egy visszautasíthatatlan ajánlatot

    A 64 bites, nyolcmagos, Full HD-s Meizu K52 szemtelenül olcsón startolhat el hazájában, a Kínai Népköztársaságban.

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

  • Bemutatkozott a Meizu MX4

    Újgenerációs hardverével, nagyfelbontású kamerájával, vékony oldalkereteivel és és kellemes árával igazán nagyot szólhat a Meizu új zászlóshajója.

  • Xiaomi Phone M1 - Orient expressz

    Mai tesztalanyunkat sajnos nem lehet kapni Magyarországon, ami nagy kár, ár-érték arányban igen erős a Xiaomi versenyzője.

Hirdetés