Hirdetés

IFA blog: Túltengenek a mobilok Berlinben

Mi történt? Eddig az IFA hozott ugyan néhány új okostelefont, de nem ezek voltak fókuszban, most viszont egyik bejelentés jön majd a másik után.

Szeptember 6-án nyit a berlini IFA kiállítás - de nem nekünk, mert a sajtónapok két nappal korábban startolnak. És mindeddig nekünk az IFA egy elég nyugis buli volt, Berlin közel van, ki lehet menni autóval (mint tavaly), vonattal, vagy repülővel is, a szállások persze nem filléresek, de azért nem is vérlázítóan drágák, van pár telefon, néhány kütyü, a többi pedig porszívó, tévé, mosógép, kávéfőző, hátizsák és borotva. Amik biztosan izgalmasak a Porszívóaréna.hu számára, nekünk annyira nem.

Hirdetés

Úgyhogy nem is készültünk különösebben arra, hogy meg fogunk szakadni a melóban, de mégiscsak így lett. Idén is ketten megyünk, ezúttal Alicewake tart velem, béreltünk valami szuterént a belvárostól nem túlságosan messze, vettünk repjegyet, de ez mind megtörtént már tavasszal, mert próbáltunk előrelátók lenni. De arra nem készültünk fel, hogy ketten még kevesek is leszünk, hogy lefedjük a komplett rendezvényt.

Itt lesz a szállás
Itt lesz a szállás [+]

Az ASUS már 3-ától elkezdi tolni a saját programját, de 4-én pont beesem a reptérről a hivatalos sajtóeseményre, ahol persze nem a telefonok lesznek a célkeresztben, de a ROG Phone II európai premierje mégiscsak itt történik meg, ami miatt fogunk tudni árakat és megjelenési időpontokat. Aztán még mindig 4-én hivatalos vagyok (Tech2 Lacival együtt) egy hipertitkos előbemutatóra, ahol összesen lesz 20 meghívott, mi ketten fogjuk Magyarországot képviselni.

És aztán 5-én indul az igazi móka, lesz Sony (Xperia 2?), lesz LG (kétkijelzős cucc?), lesz Huawei (Kirin 990?), Honor (9X?), Nokia (7.2?), Lenovo (Moto E6+?), valamint pár össznépi banzáj (Pepcom és Showstoppers), szóval bőven lesz hová rohangálni és intézkedni. És ezen kívül 6-án, amikor már zajlik a rendezvény, biztos lesz egy csomó egyéb apróság, főleg a kiegészítők vonalán, de szépen körbejárunk, ütközünk Ken Honggal, megbeszélünk a Honorral, talán az ASUS-szal, meg bizonyára lesz még egy csomó ilyen-olyan meeting. És ez egyúttal arra is magyarázat, hogy a külföldi kiállításokra miért utazgatunk még mindig el Bocha pajtással - simán lehet, hogy a dolog tartalmi részét a többiek gyorsabban, hatékonyabban, jobban letolják, ám nekünk vannak meg a tizeniksz éves ismeretségeink, amelyek alapján össze tudjuk állítani a programot, tutira bejutunk a legfontosabb eseményekre, találkozunk ezzel-azzal, amiből valami együttműködés is kieshet, szóval megyünk, na. És persze lassacskán a többiek is felveszik a vonalat, mindenkinek vannak olyan ismerősei itt-ott, akikkel jóban van (szentkuti11 főleg az audio kapcsán, Bone kisebb-nagyobb kínai cégekkel), szóval nem okvetlenül gondolom, hogy 72 évesen is ott fogok parádézni az MWC-n, de addigra a többiek is megütik a 60-at, szóval inkább ők sem.

Miközben ezeket pont írom, épp felhívott a Sony, hogy ugye tudom, hogy lesz egy "nagyon exkluzív", szűk körű bemutató 6-án? Nem tudtam. Mert ők regisztráltak engem. Hát én pedig pont akkorra szerveztem le egy megbeszélést. Úgyhogy azt most épp megpróbálom átrakni, hogy a "nagyon exkluzív" bemutatóra elmenjek, ami remélhetőleg jó lesz és olyan dolgokat tudok meg, amit amúgy nem. De ez ugyanúgy lutri, mint mondjuk az LG Stand Tour, ami néha tényleg érdekes, néha pedig olyan létfontosságú információkkal gazdagodom, mint az 1200-as fordulatszám az új mosógépnél.

Alicewake még nem járt Berlinben és abból a szempontból szerencséje adódik, hogy 4-én csak nekem van jelenésem itt-ott, ő begurítja a kis bőröndjét a hajlékba, aztán mehet, amerre lát, karján egy Galaxy Watch Active 2-vel, ha már megjött tesztre, körbejárhatja a látnivalókat, de aztán neki is bőven lesz dolga, mert két esemény között körülbelül annyi időnk lesz, hogy átérjünk A-ból B-be, szóval igyekszünk ezt felosztani, hogy mindig legyen arra is lehetőség, hogy a látottakat meg is írjuk. Az első IFA anyag tehát mondjuk 4-én délután várható, aztán másnap már dominálni fogják a címlapot a berlini események.

Hirdetés