IFA 2022: Megnéztük a Nokia új fülhallgatóját és hangszóróját

Aktív zajszűrős füles és apró, vízálló hangszóró a gyártó két új kiegészítője. Magyarországra viszont valószínűleg egyiket sem hozzák majd.

Ha valaki ragaszkodik a Nokia márkához és aktív zajzáras TWS fülhallgatót venne, a gyártó az IFA-n bemutatott Clarity Earbuds 2 Pro termékét keresse. Igaz, itthon nehéz dolga lesz, mert a 100 eurós fülhallgató csak egyes piacokon kerül forgalomba, hazánk pedig sajnos nincs a kiválasztottak között. A fülhallgató hordozó tokja 100 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, a töltővel együtt 36 órányi üzemidőre képes a hibrid ANC-t használó fülhallgató.

Nokia Clarity Earbuds 2 Pro
Nokia Clarity Earbuds 2 Pro [+]

A hangkeltésért 13 milliméteres neodímium mágneses meghajtók felelnek, a füles pedig IPX4-es tanúsítványt kapott, így lehet benne izzadni az edzőteremben. Bluetooth 5.2-n keresztül tartja a telefonnal a kapcsolatot, van multipont és van gyors párosítás Android rendszerű okostelefonokkal. Mivel a standon csak egy dummy modell volt kiállítva, így működés közben nem tudtuk kipróbálni az eszközt.

A Nokia jelenlegi audio portfóliója.
A Nokia jelenlegi audio portfóliója. [+]

Ellenben a Nokia Portable Wireless Speaker 2-t sikerült kicsit meghallgatni. A Bluetooth 5.1-es hangszóró 90 x 90 x 74 milliméteres, 225 gramm, szóval könnyedén hordozható. Segíti a biztonságos kültéri használatot az IPX7-es kialakítás is, amiben a burkolat 100%-ban újrahasznosított műanyagból, míg a hangszóróháló 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült. Egy töltéssel a Nokia 22 órányi zenelejátszást ígér a hangszóróhoz, amiben 5 wattos 45 milliméteres hangkeltő dolgozik. Az árazás 55 euró, viszont hivatalosan ez a termék sem érkezik hazánkba.

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés