IFA 2017: Dupla hátlapi kamerával érkezik a Moto X4

A Lenovo sajtóeseményén egy vízálló, dupla hátlapi kamerával szerelt, vékony és kényelmes középkategóriás mobilt láthattak az egybegyűltek.

Hirdetés

A Lenovo is megtartotta az IFA 2017-hez kapcsolódó sajtóeseményét, és ahogy azt az előzetesek alapján sejteni lehetett, a Motorola Moto X4 volt a program középpontjában. A középkategória felső szegmensébe pozicionált mobil minőségi anyaghasználattal, 5,2 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel, a lekerekítéseknek köszönhetően karcsú profillal, vízállósággal, dupla hátlapi kamerarendszerrel és Alexa-integrációval emelkedik ki a tömegből. Elöl-hátul Gorilla Glass üveg borítja, kameraszigete enyhén kilóg a hátlapjából, de IP68-as szabványának köszönhetően vízállónak mondhatjuk.

Ekkora méretben még kimondottan jól használható a kütyü
Ekkora méretben még kimondottan jól használható a kütyü [+]

Alapjait Qualcomm Snapdragon 630 rendszerchip adja, ez nyolcmagos, 2,2 GHz-es Cortex-A53 processzorral, Adreno 508-as grafikai egységgel, és ebben az esetben 3 GB RAM-mal és 32 GB-os belső tárolóval büszkélkedhet, a rendszersebesség első látásra meggyőző is. Kimondottan vékony az eszköz, 148,4 x 73,4 x 8 milliméteres dimenziókkal bír, de belefért egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor, ami Qualcomm-féle gyorstöltést is támogat.

Hátlapján lévő dupla rendszere egy normál és egy nagyon széles látószögű kamerából épül fel, előbbi esetén 12 megapixellel, f/2-es apertúrával, 1,4 mikronos pixelekkel, dual pixel autofókuszzal, utóbbi esetén pedig 8 megapixellel, f/2,2-es lencsével, és ami a lényeg, 120 fokos látószöggel. Videót 4K-ban rögzít hátul, előlapi fényképezője pedig 16 megapixeles, f/2-es.  Van benne egy low-light mód, ami gyengébb fényviszonyok közt, négy megapixelben próbálja kihozni a helyzetből –  illetve a pixelekből – a maximumot.

A legfőbb újdonság a dupla kamera
A legfőbb újdonság a dupla kamera [+]

A Cat.13-as LTE bőven több, mint amire a szolgáltatóink jelenleg fel vannak készülve, van dual SIM-lehetőség, ujjlenyomat-olvasó, három mikrofon a zajszűrt hangátvitelhez, nem utolsó sorban pedig négy külső hangszórót támogató Bluetooth 5.0. A Type-C csatlakozóval ellátott mobil Android Nougat rendszerrel fut, szoftveres extrái közül a Moto Key a legérdekesebb, ami mindenféle, jelszóval védett weboldalra be tud minket léptetni, ha igazoljuk magunkat. Hasonlóképpen, mint a gyári Oreo. A fekete és kék színekben érkező mobil világszerte elérhető lesz, de Európába jön először, 400 eurós, azaz körülbelül 123 000 forintos áron, amire még némi extra adót kell számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés