IFA 2015: Összetekertük az LG Rolly Bluetooth billentyűzetet

Érintőképernyőn nem túl kényelmes gépelni, ezért egyre népszerűbbek az ujjhúzós megoldások és a nyomógombos billentyűzetes kiegészítők, amelyek vezetékmentesen kommunikálnak a párosított eszközökkel. Persze egy Bluetooth kütyü használata azt is jelenti, hogy még egy tech cuccot magával kell vinnie az embernek, éppen ezért praktikus az LG Rolly Keyboard, amely könnyű, egyszerűen összetekerhető, és a táskában is észrevétlen marad.

A fekete színű billentyűzet klasszikus QWERTY kiosztást kapott, néhány hasznos funkcióbillentyűvel kiegészítve. A gépelést lapos felületen egész komfortosnak éreztük, bár a szerkezet nem tűnt túl stabilnak, így ölbe véve már kényelmetlenebb lehet a bevitel. A Rolly dokkolót is kapott: két kis láb kihajtásával táblagépeket lehet ráhelyezni, ám ezt a megoldást is lapos, mozdulatlan felületen a legpraktikusabb használni, mivel a két láb csak tartja, de nem rögzíti a tabletet.

A dokkoló mechanizmus nem túl stabil
A dokkoló mechanizmus nem túl stabil [+]

A szét- és összetekerés tényleg másodpercek kérdése, szóval ebből a szempontból roppant praktikus a Rolly, és a Bluetooth kapcsolat létrehozása sem vehet igénybe egy percnél hosszabb időt. Azoknak tehát, akik szeretnek billentyűzetről gépelni okoskütyüik érintőfelületének tapogatása helyett, ám nem kívánnak egy vaskos kiegészítőt táskájukba csúsztatni, a Rolly ideális választás lehet. A végfelhasználói árat egyelőre nem közölte a gyártó.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés