Galaxy blog: Hivatalosan is bemutatkozott a Samsung Galaxy S4 Zoom

Senkit sem érhet különösebben nagy meglepetésként a Samsung Galaxy S4 Zoom nevű modelljének hivatalos bejelentése, hiszen a koreai gyártó csúcskészülékének fényképezésre kihegyezett variánsáról az elmúlt időszakban rengeteg információ kiszivárgott. Sokan épp ezért azt hitték, hogy a vállalat e hónap huszadik napján fogja lerántani a leplet a készülékről, de ez végül nem így történt.

A Galaxy S4 Zoom valahol félúton helyezkedik el a Galaxy Camera és a tényleges okostelefonok között, tudását tekintve nem éri el a S4 szintjét. 4,3 hüvelykes képátlójú Super AMOLED érintőkijelzőt kapott, melyet bár Gorilla Glass 3 véd a fizikai sérülésektől, felbontása ma már csak a középkategóriához lenne elég, hiszen qHD-ről (540 x 960 pixel) beszélünk, amiből adódóan a pixelsűrűség értéke 256. A processzor 1,5 GHz-es órajelen kegyet és kétmagos, a RAM mérete pedig a sebességhez igazodott, hiszen 1,5 GB-ról beszélünk. Az operációs rendszer az Android Jelly Bean 4.2.2-es változata, melyre a Samsung jól ismert felületét húzták rá. A belső memória mérete 8 GB, mely microSD kártyával tovább bővíthető. Adatkommunikációs szempontból minden földi jót megkapnak majd a vásárlók, hiszen a 802.11a/b/g/n szabványú WiFi mellett 4.0-s Bluetooth, HSPA és LTE támogatás jellemzik a Zoomot.

A lényeg azonban minden kétséget kizáróan a hátlapon található 16 megapixeles, nagylátószögű kamera adja, mely 10x-es optikai zoomra lesz képes és teljes értékű Xenon vakut is kap. Különleges funkció az objektív körül található tekerő, melyet hívás közben használva beszélgetés közbeni képmegosztásra lehetünk képesek, egyébként pedig a fotómódok között válthatunk majd vele. Videórögzítésben ugyanakkor semmi extra nincs, Full HD felbontásban másodpercenként 30, 720p-ben pedig 60 képkockát tud felvenni a masina. A 2330 mAh kapacitású akkumulátor nem tűnik egy életbiztosításnak ehhez a tudáshoz, de elképzelhető, hogy a gyártó nem tudott nagyobb teleppel operálni, hiszen okostelefonos viszonylatban így is egy óriási készülékről beszélünk: 125, 5 x 63,5 x 15,4 milliméter, 208 gramm.

A hazai megjelenésről és az árról egyelőre nem tudunk semmit, de az Egyesült Királyságba még nyáron, Oroszországba pedig valamikor ősszel érkezik majd az Androidot és a fotózást egyaránt imádó felhasználókat megcélzó készülék.

Azóta történt

Előzmények