Hivatalosan is bemutatkozott a Galaxy A7

Hirdetés

A Galaxy A-sorozatot a Samsung a dizájnváltás jegyében hozta létre. A lekerekített sarkak és a tradicionális home nyomógomb ugyan megmaradt, a középkategóriában elstartoló széria azonban fém megmunkálásra váltotta az eddigi polikarbonát borítást. A Galaxy A3 és A5 korábban már bemutatkozott, a sorozat malajziai bemutató eseményén a nagyérdemű pedig az A7-et is kézbe vehette, persze premier előtti formában, mivel az A-sorozatos phabletet ma jelentette be hivatalosan a Samsung.

A teljes fémházzal érkező eszköz mindössze 6,3 milliméteres oldalszélességgel rendelkezik, ezzel a legvékonyabb Samsung okostelefon címét elhappolta a Galaxy Alphától. A 151 x 76,2 milliméteres előlap 5,5 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt foglal magában, amely Full HD felbontású (korrekció: a Samsung eredeti sajtóközleménye és infógrafikája HD AMOLED-ről beszélt, azonban a bakit javították, és így tettünk mi is – Bone123). Az egész eszköz mindössze 141 grammot nyom, amivel a piac egyik legkecsesebb phabletje.

A Galaxy A7 Full HD megjelenítővel érkezik, az eredeti infógrafikán téves adat volt a HD AMOLED megjelenítő
A Galaxy A7 Full HD megjelenítővel érkezik, az eredeti infógrafikán téves adat volt a HD AMOLED megjelenítő

A Galaxy A7 két változatban kerül piacra. Az egy SIM-es, LTE-s variáns a Snapdragon 615-ös, nyolcmagos SoC-t kapta meg az Adreno 405-ös IGP kíséretében. A dual SIM-es, 3G-s változat a Samsung Exynos 5430-as chipsettel és a Mali-T628MP6-os IGP-vel érkezik. Mindkét variáns 2 gigabájt RAM-mal, 16 gigabájt belső tárhellyel és microSD foglalattal érkezik, azonban NFC csak az előbbihez jár.

A Galaxy A7 fém háza elől 5, hátul pedig 13 megapixeles kamerát rejt, az utóbbi LED-es villanót is kapott. A készülék energiaellátásáért 2600 milliamperórás akkumulátor felel. WiFi-ből kétcsatornás 802.11a/b/g/n modul jár, Bluetooth-ból 4.0-ás. Navigációhoz a GPS és GLONASS műholdak jeleit is igénybe lehet venni. A hazai megjelenésről és a Galaxy A7 áráról egyelőre nem rendelkezünk információval, mindenesetre az A3 és A5 CES-es kipróbálása után kíváncsiak vagyunk a legnagyobb fémházas Galaxy-ra is, ami a fenti két mobilhoz hasonlóan Android 4.4-es rendszerverzióval startol el.

Azóta történt

  • Bakizott a Samsung a Galaxy A7 bejelentésekor

    Sokakat meglepett Samsung Tomorrow közleményében olvasható HD AMOLED adat, azonban a koreaiak korrigáltak: a Galaxy A7 bizony Full HD megjelenítővel érkezik.

  • Bemutatkozott a Galaxy J1

    Malajziában leplezte le a Samsung a 2 megapixeles előlapi kamerával szerelt alapdroidját.

  • Spigen tokban pózolt a Galaxy S6

    Egy tartozékgyártó jóvoltából a hivatalos premier előtt is megcsodálható a Samsung idei S-modelljének valószínűleg végleges formaterve.

  • Mobilarena TV: A7 műtárgya

    Mi az: vékony, finoman megmunkált fémház borítja és nagyon drága? Hát a Samsung Galaxy A7, amit ma esti adásban részletesen bemutatunk.

Előzmények

Hirdetés