Galaxy blog: Megérkezett a Galaxy Axiom

A Samsung nemrég egy új androidos készüléket mutatott be, mely a Galaxy családot erősíti. A Galaxy Axiom névre hallgató mobil különlegessége, hogy a kedvező ára ellenére LTE hálózatokkal is képes kommunikálni. A készülék első körben csak az Egyesült Államokban, a US Cellularnál lesz kapható.

A Galaxy S III-ra hajazó formatervvel megáldott mobil műanyag borítással rendelkezik, a mérete 12,12 x 6,38 x 1,19 centiméteres, a tömege 136 gramm. Az előlapon egy négy hüvelykes képátlójú TFT-LCD kijelző feszít, a felbontás 480 x 800 képpontos, az érintéseket kapacitív módon érzékeli. A megjelenítő alatt három vezérlő kapott helyet, a fizikai home gombot egy-egy érintőbillentyű (beállítások és vissza) fogja közre. Az előlapi kamera (1,3 megapixel) videócsevegésre használható, a hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos fényképező kapott helyet, mely mellett egy LED villanó csücsül.

A borítás alatt egy egyelőre ismeretlen típusú lapkakészlet duruzsol, melyben egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor dolgozik. A belső tárhely mérete 4 GB, ez microSD-kártyával bővíthető tovább. Az Android 4.0 alapú eszköz a TouchWiz UI legújabb változatával érkezik, ami egy átrajzolt felhasználói felületet, valamint rengeteg extra funkciót és alkalmazást jelent. Az akkumulátor egy töltéssel a hivatalos adatok szerint hét órányi beszélgetést és akár 14 és fél nap készenlétet bír a telefon.

Adatkommunikációs szempontból a már említett LTE-modem mellett egy 3G-chip (800/1900 MHz) is helyet kapott a borítás alatt, melyek mellett a szokásos Bluetooth, WiFi és a-GPS alkotta trió csücsül. Extraként NFC funkcionalitással (természetesen S-Beammel felvértezve) és DLNA-val is lehet számolni.

Előzmények