2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Galaxy blog: Itt a Samsung negyedéves pénzügyi jelentése

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Android Authority

A dél-koreai gyártó is külön riportban beszélt az elmúlt negyedév eredményeiről, amikben van pár nem túl szívderítő adat.

A Samsung közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, ami nem fest túl jó képet. A dél-koreai gyártó forgalma a várakozások alatt alakult, ráadásul a nettó bevétel 3,2 billió koreai won (2,7 milliárd dollár) volt, ami 40 százalékos visszaesésnek számít. A forgalom egyébként nem nagyon változott, 53 billió wont (44 milliárd dollárt) tudott felmutatni a cég, az üzemi profit pedig 6,14 billió wonra (5,1 milliárd dollárra) rúgott. A hátraarcért a bonyolult üzleti felépítés és az IT-szektor magas elvárásai a felelősek, amik miatt a Samsung félvezetőtervező, memória és kijelző részlege sem tudott megfelelő eredményeket produkálni.


[+]

A techóriásnak egyébként erős gazdasági szembeszélben kellett haladnia, így sikerült 2015-ben összehozni a 200,65 billió wonnyi (167 milliárd dollárnyi) bevételt, amiből 26,41 billió won (22 milliárd dollár) volt az üzemi nyereség. A mobil és IT divízió egyébként 25 billió wont (21 milliárd dollárt) tett hozzá a számlához, a profit itt 2,23 billió won (1,85 milliárd dollár) volt. Ez egyébként 7,4 százalékos negyedéves és 30 százalékos éves visszaesést jelent 2014-hez képest. A 2016-os év a Samsung szerint nem lesz egyszerű, ám bíznak a megújult Galaxy A-sorozatban, és más részlegektől is javulást várnak.

Előzmények

 • Samsung Galaxy A3 (2016) - a család kicsi kincse

  Több fronton is többet ígér az üveg hátlapos, HD kijelzős Galaxy A3 (2016) az elődjénél. A kérdés persze az, hogy a felső-középkategóriás árazás mellett mindez elég lesz-e a sikerhez.

 • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

  Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

 • Samsung Galaxy S6 edge+: plusz méret, plusz tudás, plusz pénz

  A nagyítókúrán járt Galaxy S6 edge+ phablet méretben is mutatós és villámgyors készülék, a +1 gigabájt RAM és a kézi kamerafunkciók pedig hasznos, ám drága extrák.

 • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

  Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.