Fotón látható a Nokia 8000 4G

Ráadásul egyre többet tudunk róla: marad a KaiOS, de kerül rá WhatsApp és Facebook alkalmazás is gyárilag, a hardveres erőről pedig Snapdragon 210 gondoskodhat.

Hirdetés

A 8-as széria egykor a prémium anyaghasználatú, masszívan árazott, Vertu szint alatti már-már luxusmobilokat jelentette a Nokiánál, a HMD pedig a retro szériával ezt egyszer már visszahozta (ez volt a 8110 4G), ám az a termék finoman szólva sem sikerült jól, őszintén reméljük, hogy a következő - ami a mostani hírek szerint a Nokia 8000 4G lesz - jobban fog sikerülni.

Az előd és az utód egymás mellett
Az előd (1996) és az utód (2018) egymás mellett. Az első, HMD-s 8-as Nokia a 8110 volt [+]

A WinFuture szivárogtatta ki az alant látható képet, ami "prémium üvegszerű" design-ról, 3D lekerekítésről, WhatsApp és Facebook szoftverről, továbbá 4G-ről és Wi-Fi hotspotról árulkodik. A készülék állítólag 2,8 hüvelykes LCD kijelzőt kap 240 x 320 pixeles felbontással, a mögöttes rendszerchip pedig a Snapdragon 210 lehet, amihez 512 MB RAM és 4 GB-os belső tároló tartozik, ami ráadásul bővíthető microSD-vel.


[+]

Az akkumulátor 1500 mAh kapacitású lehet, de várhatóan csak microUSB-vel lehet majd tölteni. A 2 megapixeles várható hátlapi kamerafelbontás sem hangzik túl vérpezsdítően, és ezekből a specifikációkból remélhetőleg sejthető, hogy ez a mobil sem a csúcskategóriát támadja, hanem az egyik legolcsóbb mobilos szegmensben keres majd vevőket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés