Fényképen a „Xiaomi SoC-vel” szerelt mobil

Hirdetés

Onnan lehet tudni, hogy egy gyártó jó úton halad a komoly nemzetközi hírnév felé, hogy a megszokott eszközökön és a saját szoftverfelületen túl kiad egészen különleges termékeket, lásd a Xiaomi Mi Mix és az állítólag érkező Mi Mix Nano esetét. A következő lépés a hardver és a szoftver komolyabb szintű összehangolása lehet, lásd a Huawei Mate 9 remeklését a házi tervezésű HiSilicon Kirin 960-as SoC-vel, és már tavaly hallani lehetett, hogy a Leadcore-ral összefogva a Xiaomi is nagyobb felügyeletre kíván szert tenni mobiljai hardvere felett. Az persze, hogy ennek az esetleges eredménye mennyire tekinthető majd egy Xiaomi SoC-nek, arról vitatkozni lehet, pár hete mindenesetre felbukkant némi információ egy Pinecone munkacímen futó chipsetről.


[+]

A Xiaomi Today oldalán most egy ilyen hardverrel szerelt mobil kerülhetett lencsevégre. A Full HD-s phabletet nyolc Cortex-A53 processzormag hajthatja meg, amelyből négy 2,2 gigahertzen pöröghet, míg a grafikus feladatokat a népszerű Mali-T860MP4 láthatja el. Az SoC nagyjából a Helio X10 teljesítményét hozhatja processzorosan. A publikáció információi szerint a képeken látható modell 3/64 gigabájtos RAM/tárolókapacitással rendelkezik. Az árak és az esetleges megjelenés dátuma nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

  • Két saját tervezésű Xiaomi chipset érkezhet

    Újabb kéminformációkat hallani a Xiaomi és a Leadcore összefogásával készülő, „házi” rendszerchipekről, amelyeket a gyártó az olcsóbb készülékeibe szánja.

  • „Saját” SoC-ket tervez a Xiaomi is?

    Kínai források szerint a Xiaomi szeretne kevésbé függeni a Qualcomm és a MediaTek megoldásaitól, ezért a Leadcore-ral együttműködve saját chipset piacra dobására készülnek.

Hirdetés