Hir​d​et​é​s

2017. december 16., szombat

Gyorskeresés

Fej-fej mellett az Egyesült Királyságban az Apple és a Samsung

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Counterpoint Research

Az almások passzolták el a legtöbb okostelefont a szigetországban a harmadik negyedévben, épphogy megelőzve a Samsungot. Szoros az iPhone 7 - Galaxy S8 csata.

H​ir​de​t​és​

Hatalmas számokat produkálnak a gyártók Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban, ám korántsem mindegy, hogy Európában, így például a meglehetősen erős piacnak számító Egyesült Királyságban hogyan fogynak az okostelefonok. Arrafelé is az Android folytat ádáz küzdelmet az iOS-szel a vásárlók kegyeiért, és a Counterpoint Technology Market Research számszerűsíteni tudja a harcot a harmadik negyedév eladásait összevetve.


Piaci részesedés a harmadik negyedévben, az Egyesült Királyságban (forrás: Counterpoint Research)

Az első és a gyártóknak legkellemetlenebb hír, hogy 2016 hasonló időszakához képest 8%-kal kevesebb okostelefon fogyott idén, egy ideje ugyanis telítetté vált a piac, és a középkategóriától felfele időtállóbb ketyerék kaparinthatók meg a korábbi évekkel összevetve. A legjobban az Apple szerepelt, 34,4%-os részesedést elérve az eladások alapján, a méltán népszerű iPhone 7 pedig az összes elpasszolt okostelefon 15%-áért felelt. A Samsungnak a második hellyel kellett megelégednie, bár csak 0,4%-kal csúszott le a dobogó legfelső fokáról, és a két Galaxy S8-ból együtt szintén 15% fogyott.

Elölről szinte lehetetlen megmondani a különbséget a két legutóbbi elődhöz képest, ha nem a kozmoszfekete színt választottuk.
Töretlen az iPhone 7 népszerűsége, az új modellekkel érkező áresés is segíti az eladásokat [+]

Őket a Galaxy J3 követte az eladási toplistán, majd a Huawei P10 lite, a sencseniek pedig magabiztosan húzták be a harmadik helyet 13%-kal. Az TCL-Alcatel 4%-ot, a Lenovo-Motorola 3%-ot tudott felmutatni, az összes többi szereplő a maradék 11%-on osztozkodott. Az Apple egyébként erősíteni tudott a királynő országában, az viszont majd csak a következő év elején derül ki, hogy az ünnepi időszakban mennyire voltak kapósak az idei iPhone-ok a tavalyi modellekhez képest.

H​i​rdet​é​s​

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rde​t​és

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.