Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Erős negyedévet zárt a Lenovo

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

A kínai techóriás közétette eredményeit; PC, okostelefon és tablet fronton nagyon jól teljesítettek.

Hirdetés

A Lenovo is közzétette a június 30-val záruló negyedéves jelentését, a helyzet pedig aligha lehetne jobb a kínai gyártó számára. A teljes bevétel 10,4 milliárd dollárra rúgott, 18 százalékos éves növekedést produkálva, a profit pedig 22 százalékkal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest.

A kiváló eredmény több szegmensnek köszönhető, a Lenovo például nagyon jól teljesített a PC piacon, hiszen 14,5 százalékkal több számítógépet értékesítettek, mint 2013 azonos részében. Ugyan az elmúlt öt negyedévben a Lenovo állt e téren az első helyen, ennél sokkal fontosabb, hogy a piaci részesedésük 2,7 százalékponttal erősödött, így megerősítve a helyüket már 19,4 százalékkal állnak az élen. Nem a PC az egyetlen terület, ahol az átlagosnál sokkal erősebb számokat tudott felmutatni a gyártó: a tabletek szintén nagy mennyiségben fogytak, 2,3 millió készüléket szállítottak le, ami 67 százalékos javulást jelent tavalyhoz képest.

A sort pedig az okostelefonok folytatják, hiszen a Lenovo történetében először több ilyen kütyü talált gazdára, mint PC, számokban kifejezve 15,8 millió darab. A jövő szintén fényesnek ígérkezik, az év végére lezárulhat a Motorola Mobility teljes bekebelezése, a közelmúltban bejelentett Vibe Z2 Pro pedig sok pénzt hozhat a konyhára. Hogy még lehessen fokozni a jó híreket, augusztus végétől a Lenovo hivatalosan is belép az európai mobilpiacra, mellyel jelentősen felkavarhatja majd az állóvizet.

Hirdetés

Előzmények

 • Bemutatkozott a Lenovo Vibe Z2 Pro

 • Lenovo Vibe Z - jó nektek odaát

  Csúcsmodell ez is, de másképp. És ez a másság esetünkben sok-sok jó ötletet és hasznos extrát jelent, de mivel nem ide szánja a gyártó a masinát, ezért kompromisszumokat is kell kötni.

 • Lenovo S750 - engedelmes védelem

  A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.

 • Lenovo A820 - kínai kvartett

  Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.