Érkezik egy hétkamerás P40 különkiadás?

A legfrissebb pletykák szerint a szokásos két P-szériás csúcskészülék mellett felbukkan majd egy harmadik, amely a Galaxy S20 Ultrával versenyezhet.

Régen egy évadban egy csúcskészüléket jelentett be egy-egy gyártó, aztán egy naptári évre több széria jutott, most pedig ott tartunk, hogy egy időben két zászlóshajó bemutatása nem elég: tavaly három iPhone és négy S10 érkezett, idén pedig S20e helyett a két abszolút csúcskészülék mellett (S20 és S20+) egy igazi elitkategóriás variáns is jöhet (S20 Ultra).

A P40 jó minőségű, nem hivatalos renderképe
A P40 „belépő csúcskészülék” a hét elejéről (forrás: 91mobiles) [+]

Ez a stratégia persze nem egészen idegen a Huawei-től, hiszen nem egyszer érkezett zászlóshajói mellé Porsche Design különkiadás, igaz: míg formában, memóriában és tárhelyben akadtak különbségek, kamerában, szoftverben és új technológiákban nem igazán. Ez változhat idén, ha a Teme nevű Twitter-csatornának hihetünk, amely épp a minap publikálta a P40 Provédőelemét.

A Huawei P40 Pro, négy kamerával a hátlapon
A Huawei P40 Pro, négy kamerával a hátlapon (forrás: AndroidHeadlines) [+]

Egészen a mai napig úgy tűnt, hogy két csúcsvariáció érkezik tavasszal és Párizsban, egyaránt dupla kameralukkal az előlapon és Kirin 990 5G-vel a készülékházban. Az eltérés hátul lehet: míg a sima P40 három kamerát viselhet normál zoomegységgel, a P40 Pro négyet, 5x-ös optikai nagyítással a periszkópos fajtából.

A P40 Pro színvariációi
A P40 Pro színvariációi (forrás: 91mobiles)

Ehhez az AndroidHeadlines tud renderképet mutatni, a 18-125 mm felirat a hátlapon valóban 5x-ös zoomot vetít előre, már a főkamera viszonylatában. A 91mobilesnak színváltozatai is vannak, és úgy tippeli az oldal, hogy a négy oldalon lekanyarodó kijelző 6,5/6,7" környékén landol. A negyedik kamera hátlapon 3D ToF típusú lehet. Az Android 10 és az EMUI 10 garantált, akadhat 12/512 GB-os kiszerelés, azt pedig szinte biztos, hogy csak HMS fut majd a telefonon a Google mobilszolgáltatásai nélkül.

Az ötkamerás variáns, egyelőre P40 Pro Premium Edition munkacímen
Az ötkamerás variáns, egyelőre P40 Pro Premium Edition munkacímen (forrás: Evan Blass) [+]

Meg is volnánk a napi P40 hírrel, ha Evan Blass nem publikált volna egy képet egy öt hátlapi kamerás változatról, amihez Teme nyújt megfejtést. Ez a modell egyelőre P40 Pro Premium Edition munkacímen fut, ami aligha végleges, a renderanyagról pedig 18-240 mm olvasható le, úgyhogy ez a modell viselhet a telefonok között elsőként 10x-es periszkópos zoomegységet – ugyanezt a Galaxy K Zoom vastag formában és hagyományos, mozgó lencsével érte el. A P40 Pro PE lehet a Galaxy S20 Ultra nagy ellenfele tavasszal, az viszont még nem egyértelmű, mi az 5. optika szerepe. A Mi Note 10 mindenesetre két zoomegységet biztosított (2x-es és 5x-ös), hogy 1x-es és 5x-ös nagyítás között mozogva is készüljön optikailag nagyított, kellően részletes felvétel.

A hármas, négyes és ötös hátlapi kamerarendszert fent, Teme Tweetjében lehet összevetni. A főkamera a P40 Pro és a Pro PE esetében a MyDrivers szerint 52 megapixeles lesz a Sony műhelyével, quad-Bayer pixelelrendezés mellett négyes mikrolencse rendszerrel, ami a Sony legújabb fejlesztése. Az 1/1,33"-es szenzorméret a mobilok között kiemelkedne, este pedig a hagyományos, 4:1-es pixel binning feldolgozás mellett a 16:1-es is elérhető volna, igaz: mindössze 3,25 megapixeles, ám roppant világos eredményekkel. A fejlett feldolgozásból a fotók mellett a videók is profitálnának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés