Elindult az Apple Pay az Egyesült Királyságban

Hirdetés

Az Apple Pay a vállalat saját fizetési rendszere, melynek ellenfelének tekinthető a Samsung Pay és lényegében az Android Pay is. A szolgáltatás a mai naptól Nagy-Britanniában is elérhető, egyelőre nyolc bank támogatja, köztük a Nationwide, a NatWest, a Royal Bank of Scotland, a Santander és az Ulster Bank. Természetesen számos üzletben lehet már az Apple megoldásával fizetni, a kártyakibocsátók közül pedig a MasterCard, a Visa és az American Expressz is támogatja az Apple Payt.

Egyelőre viszont még limitált a szoftverhasználat, mivel maximum 20 fontos vásárlásokat lehet végezni. Ez szeptemberre remélhetőleg változni fog, mivel a POS terminálok fejlesztése után már akár 30 fontos tranzakciók is indíthatók lesznek. Az Apple Pay most még kizárólag csak az iPhone 6-tal, az iPhone 6 Plusszal és a Watch-csal használható, A kártyákat egyébként a Passbookba is elmenthetjük, vagy a hátlapi kamera segítségével azok fotóját is rögzíthetjük, és természetesen az adatokat manuálisan is bepötyöghetjük. A biztonságról többek között az ujjlenyomat-olvasó gondoskodik. Az Apple Payről a későbbiekben a már több részt megélt Mobilfizetés blogunkban is írni fogunk. A cupertinóiak megoldása hamarosan Kanadában és Kínában is elérhetővé válik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Mobilfizetés blog: Az Apple Pay bemutatása

    Mostani bejegyzésünkben a cupertinói vállalat saját fizetési rendszerét részletezzük, a működéséről, a kompatibilitásról és az elérhetőségről is szót ejtünk.

Előzmények

Hirdetés