Elérte a 4K a Google alkalmazásboltját

125 címet vehetnek meg az ügyfelek UltraHD felbontásban. A Chromecast Ultrát vásárlók ajándékba kapnak egy 4K filmet is.

Hirdetés

Eljött az ideje, hogy a Google kínálatába is bekerüljenek a 4K tartalmak, így a vállalat bejelentetése szerint 125 filmet UltraHD felbontásban is elérhetnek az (USA és Kanada területén élő) ügyfelek az alkalmazásbolton keresztül. A DayDream VR sisakkal rendelkezők, illetve vásárolni tervezők számára fontos információ, hogy mostantól virtuális moziban is nézhetik a kínálatban elérhető filmeket.


(forrás: reddit) [+]

A Netflix és az Amazon már két évvel ezelőtt megkezdte a formátum támogatását, de a keresőóriás mindeddig nem érezte szükségesnek a bővítést. A bevezetést a vállalat novemberben már megkezdte, mostanáig vártak azonban a hivatalos bejelentéssel. Az UltraHD filmekért minimum 20 dollárt kell fizetni a felhasználóknak.

A késlekedés oka a 4K képes eszközök viszonylag lassú terjedése mellett nyilván az is, hogy az ősszel bemutatott Chromecast Ultra az első eszköz a portfólióban, ami támogatja az UltraHD streamelést. A Play áruház Filmek és TV szekciójából egy 4K filmet ingyen megkapnak azok, akik mostanában vesznek Chromecast Ultra egységet. Azok pedig, akik idei Samsung okostévével rendelkeznek, készülékeikre ők is letölthetik a Google Play Filmek és TV alkalmazást.

 

Előzmények