Elektromos DeLorean? Hiszem, ha látom.

A DeLorean Motors Reimagined LLC nevű cég próbálja feltámasztani a legendás márkát elektromos hajtással.

Hirdetés

Váó, új DeLorean lesz, szárnyas ajtókkal és elektromos meghajtással! Előre a jövőbe! Ám ez a történet (akárcsak a népszerű trilógia, amelyben az eredeti DMC-12 szerepelt) pusztán fikció jelenleg, a csodaautót promotáló cégnek ugyanis konkrétan nulla köze van a John DeLorean által alapított céghez, amely a legendás DMC-12-t készítette, de úgy egyébként 1985-ben csődbe ment. A névhasználati jogot egy liverpooli mérnök szerezte meg 1995-ben, azóta a cég a régi DeLorean autókhoz gyárt alkatrészeket, illetve azok felújításával és újraértékesítésével foglalkozott. Eddig.


[+]

Most azonban elektromos autógyártóként deklarálták magukat és rögtön el is húzták a mézesmadzagot az Alpha5 bemutatásával, amely valamelyest megidézi a klasszikus modellt, de természetesen környezetbarát, nagyon gyors (0-100 3 másodperc körül), óriási akku lesz benne (több mint 100 kWh) és jókora hatótávval (450 kilométer körül) rendelkezik majd, noha az összes érték mellé oda van írva, hogy "becsült", magyarán jelen pillanatban a történet nem több, mint egy szép álom, amihez rajzoltak valami csodás grafikát.


[+]

De elvileg élőben is bemutatkozik majd augusztus 18-án a Pebble Beach Concours d'Elegance nevű dzsembori alkalmával, amely a Monterey és Carmel közötti partszakaszon zajlik Kalifornában, márpedig ez a világ egyik leggazdagabb környéke, szóval ha ide kitolnak három elektromos DeLoreant, amelyben talán még motor sincs, akkor is csak el kell hajítani egy követ, akit pedig eltalál, az be fog fizetni rá valami előleget. Mert úgy egyébként az ItalDesign által rajzolt, 5 méter hosszú, szárnyas ajtós formaterv tényleg csodálatos, bár sokak szerint lehetett volna még jobban retró, hogy a DMC-12-t megidézze.


[+]

Ugyanakkor viszont a hivatalos weboldalon jelenleg egy visszaszámláló pörög, de egy email cím megadása után bárki beléphet a belső részre és megnézheti az Alpha5-ről szóló promóciós anyagokat. Viszont semmiféle információ nincs arról, hogy hol, ki, miből, mennyiért, mikor és mekkora példányszámban fogja ezt az autót gyártani, a legtöbb újonnan induló e-autós cég ennél jóval konkrétabb és megfoghatóbb tervekkel szokott előállni és azokból sem sokszor lesz a hangzatos ígéreteknél több (Byton autók sem lepték el az utakat, pedig ott a vezetőség mindenféle autós múlttal rendelkező német csávókból áll, a Faraday Future-ről ne is beszéljünk...), egyelőre tehát a DeLorean Alpha5 mindösszesen egy szép grafika és számos ígéret, de ne legyen igazunk.

 

Azóta történt

Hirdetés