Eladták a japán Vodafone-t

Hirdetés

Londonban tegnap bejelentették, hogy lezárult a Vodafone Japan eladása. A telekomóriás múlt hónapban jelentette be, hogy a japán leányvállalatban levő 97,68 százalékos részesedését eladja a SoftBank Corporationnek. A tranzakció értéke 9 milliárd angol font.

A Vodafone-nak már régóta vesszőfutás a japán piac – olyannyira, hogy tavaly novemberben az anyatársaság részvényeit is meggyengítette a szigetországbeli rossz eredmény. A japán leányvállalat profitrátája 6 százalékot esett az elmúlt év első félévében. Ezt főként az okozta, hogy a Vodafone jelentős összegeket kénytelen fordítani az újabb előfizetők megnyerésére és a régiek megtartására a világ legfejlettebb mobilpiacán.

Most, hogy a cégeladás lezárult, a Vodafone arról értesítette a részvényeseket, hogy a nyár folyamán a befolyt nyereségből 6 milliárd körüli összeget visszajuttat a részvénytulajdonosoknak.

Azóta történt

  • BlackBerry Mobil E-mail a Vodafone-tól

    A Vodafone Magyarország 2006. május 1-jén új mobil e-mail szolgáltatást vezet be, amely biztosítja, hogy az előfizetők a BlackBerry Mobil E-mail szolgáltatással bárhol, bármikor elérjék postafiókjuka

  • Foci-vb már most a Vodafone-nál

    Az idei év legfontosabb sporteseménye a németországi futball-világbajnokság.

Előzmények

Hirdetés