Egyre többet tudni a Vivo hajlítható készülékéről

Marketinges anyagok árulkodnak a Vivo X Foldról annak megjelenése előtt egy héttel.

Hirdetés

Mint azt az előzetes bejelentés bejelentésének a bejelentéséből nagy nehezen megtudta az érdeklődő közönség, április 11-én debütál Kínában a Vivo első hajlítható kijelzővel szerelt telefonja. A Vivo a foldi utat járja, vagyis könyvként összecsukható, belül egy nagy, kívül pedig egy kicsi kijelzőt kínáló eszközt fejleszt, X Fold néven.

Hála egy kínai plakátnak, már a specifikációkról is bővebb tudással rendelkezünk. A belső kijelző 8 hüvelyk átmérőjű lesz, LTPO 3.0-ás panel, amely 120 Hz-es frissítésre és “2K felbontásra” képes. A külső panel sem sokkal kisebb, egy 6,53 hüvelykes FHD+ megjelenítőről van szó, a képarány ránézésre közelebb áll a telefonokéhoz, mint a Galaxy Fold esetén. A belső kijelző és az alatta található zsanérok 300 000 nyitást és csukást bírnak ki a gyártó tesztjei alapján, amiket a TÜV Rheinland is hitelesített.

Egy reklámplakát Kínában, mely a Vivo első hajlítható kijelzős telefonját hirdeti.
Egy reklámplakát Kínában, mely a Vivo első hajlítható kijelzős telefonját hirdeti. (forrás: GSMArena) [+]

A telefonban a Snapdragon 8 Gen 1 dolgozik, LPDDR5 memóriával, UFS 3.1-es tárolóval és Android 12-re épülő felhasználói felülettel. Az egészet egy 4600 milliamperórás akkumulátor látja el energiával, amit vezetékkel 66, vezeték nélkül pedig 50 wattal lehet tölteni. A megfelelő vezetékes töltő valószínűleg a dobozban alaptartozék lesz, de a telefon forgalmazása Kínán kívül egyelőre nem várható. A kiszivárgott kép alapján tudjuk, hogy Wi-Fi 6 és NFC is lesz a telefonban.


[+]

Ahogy az Oppo és a OnePlus a Hasselbladdal, úgy a Vivo is együtt dolgozik egy ideje a Zeiss-szel, az X Fold hátlapi lencséit is a Zeiss neve díszíti, illetve többrétegű T* bevonata védi. A négy kamerából álló rendszer fő szenzora egy 50 megapixeles Samsung GN5, ami optikailag stabilizált. Mellette van egy 48 megapixeles, 114 fokos látószöggel bíró ultraszéles, egy 12 megapixeles 2X nagyítást tudó portrékamera és egy 60 megapixeles periszkópos zoom kamera, amiben szintén van optikai stabilizálás. Az előlapi kameráról egyelőre nem tudni, ahogy a kínai árazás is kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Előzmények

Hirdetés