Egyre nagyobb előnnyel vezet a Samsung

Az okostelefonos piacon a dél-koreaiak állhatnak fel a képzeletbeli dobogóra, a második helyen az Apple áll. A különbség közöttük egyre nagyobb.

Hirdetés

Az idei év első negyedévében a Samsung 81,186 millió okostelefont értékesített, ezzel pedig a piac 23,2 százalékát birtokolja, legalábbis a Gartner legutóbbi felmérései szerint. A három hónapos időszakban a dél-koreaiak jobb eredményt produkáltak, mint tavaly ilyenkor, mégis kisebb lett a részesedésük. Az Apple nagyobbat bukott, hiszen az 51,62 millió eladott készülék csak 14,8 százalékos szeletre volt elég, pedig egy esztendővel korábban még 17,9 százalékon állt az almás vállalat, ami talán nem meglepő, hiszen néhány héttel ezelőtt a cégnek először kellett csökkenő iPhone értékesítésekről jelentést adnia.


[+]

A további helyezéseket a kínai gyártó sajátították ki maguknak. A januártól márciusig tartó időszakban a Huawei fért fel a dobogóra, hiszen 28,86 millió termék talált gazdára, a negyedik és ötödik helyen pedig nagy csata zajlott, amit érdekes módon az Oppo nyert meg 16,1 millió mobillal, a Xiaomi pedig ugyan ott lohol mögötte, méghozzá 15,04 millió kütyüvel. Az Oppo egyébként óriásit fejlődött a tavalyi évhez képest, több mint dupláját érték el az akkori eredményeknek.

Az operációs rendszerek szempontjából is vizsgálta a helyzetet a Gartner, az Android utcahosszal vezet, hiszen a Q1-ben értékesített okostelefonok 84 százalékán ez a szoftver futott. Összesen 349,3 millió okostelefon került új tulajdonoshoz, ez 3,9 százalékos emelkedés a tavalyi év 336,3 milliójához képest.

Előzmények

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Samsung Galaxy A9 (2016) - nem csak nagyobb

    Az idei A-család legnagyobb tagja óriásira sikerült, mellette szól a remek anyaghasználat, a jó üzemidő és az erőteljes hardver, viszont itthon csak szürkeimportosan jelenik meg.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés