Dupla kamerával debütálhat a Huawei P9

Hirdetés

Még májusban látott napvilágot a Huawei P-családjának legújabb tagja a P8. Már a bejelentés után pár nappal felröppentek a pletykák az örökösről, mely minden bizonnyal P9 néven kerül forgalomba, és megkapja a bivalyerős Kirin 950 chipsetet (amit már egyébként a Mate S-ben is sokat vártak). A készülék hátuljának egyik eleméről most képek kerültek fel az internetre, amiből több dologra is következtetni lehet. Az egyik, hogy fehér és arany színben valószínűleg elérhető lesz a mobil, illetve látható rajta több kivágás is, ami miatt leginkább egy lézeres autofókuszra lehet voksolni. Az igazi különlegesség azonban a bal felülre helyezett dupla kamera lehet, ami 16 megapixel felbontású és optikai képstabilizátorral ellátott szenzor(oka)t jelenthet.

A Huawei P9 az eddigi szóbeszédek alapján 5,2 hüvelykes kijelzővel kerülhet fel a boltok polcaira, felbontás terén pedig továbbra is a Full HD-hoz ragaszkodik (424 ppi) majd a vállalat. A burkolat alatt minden bizonnyal egy Kirin 950 SoC dolgozik majd, ami már képes felvenni a versenyt a mostani legújabb Exynosokkal. A processzor négy Cortex-A72 és négy Cortex-A57 magot tartalmaz, a grafikus gyorsítást a Mali-T880 végzi. A cégnél a hírek szerint a rendszermemóriával sem spórolnak majd, és egy 4 gigabájtos modul szerelnek a telefonba. A megjelenés valamikor a jövő év első felében várható.

Azóta történt

  • Mit mutat be október 10-én a Huawei?

    Az elküldött sajtómeghívók igazolják, hogy október 10-én, Pekingben bemutat valamit a Huawei, minden valószínűség szerint a Honor Play 5X mutatkozik be itt.

Előzmények

  • Kiszivárogtak a Kirin 950 részletei

    A Huawei legújabb, saját maga által tervezett rendszerchipje Cortex-A72-es magokkal, Mali-T880-as IGP-vel és LPDDR4 RAM-mal mutatkozhat be, állítólag nemsokára.

  • Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

    A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés