Hirdetés

djuice blog: MyLife pontok és munkavállalói információk diákmunkásoknak

Az idén 17. éve működő Fürge Diák Iskolaszövetkezet évente több mint 20 000 diákot segít önálló keresethez, valamint bizonyos munkakörökben lehetőséget teremt arra is, hogy a fiatalok a számukra vágyott szakmákba is betekintést nyerhessenek. Diákként sokan akár éjszakai műszakot vállalva próbálnak költőpénzhez jutni, vagy éppen hétvégi munkájukkal szeretnék megkeresni a lakbérre valót az egyetemi évek alatt. A Fürge Diák országosan sokféle munkalehetőségeket kínál a jelentkezőknek, miközben saját bevallásuk szerint szem előtt tartják, hogy a fiataloknak akár a jövőbeni karrierje múlhat a megfelelő időbeosztáson, kereseten és a munka milyenségén. A djuice myLife programjával csatlakozik az Iskolaszövetkezet tevékenységéhez, így 2011. június 14-től a djuice-os diákmunka-vállalók elvégzett munkájukkal is gyarapítják myLife pontjaik számát, amit aztán értékes nyereményekre válthatnak a mobilmárka fejlődésösztönző programjában. Az együttműködésnek köszönhetően az elvégzett munkáért járó pontokon túl a diákok további myLife pontokhoz juthatnak, ha megszerzik a Fürge Diák által működtetett Karrier csomagot, illetve még egyéb hasznos aktivitásokat is díjaz a djuice.

Az együttműködés kiegészítéseként a djuice új előfizetői a Fürge Diák gondozásában megjelenő Munkaerő-piaci Kalauzt is kézhez kapják. A hasznos kiadvány részletesen leírja a diákmunka-vállalók jogait és kötelezettségeit a munkaerőpiacon: mire figyeljenek egy megbízás elvállalásakor, meddig kötelesek eleget tenni a megbízójuk kéréseinek, mikor és kihez fordulhatnak vélelmezett jogsérelem esetén. A szervezet célja a fiatalok körében a diákmunka iránti bizalom erősítése.

A fiatalok pályaválasztását a djuice szívén viseli: idén februárban indította el Nyílt Nap nevezetű pályaválasztást elősegítő sorozatát, amelyben változatos, népszerű szakmákat vesz célba. A folyamatosan frissülő Nyílt Nap alkalmakra a fiatalok a márka Facebook oldalán jelentkezhetnek, és egy napot kötetlenül a meghirdetett szakma területén, annak autentikus szakemberei között tölthetnek. A Nyílt Nap program során lehetőség volt már színész, divattervező, tv riporter, patológus, állatorvos, reaktormérnök, reklámügynöki újságírói stb. szakmák megismerésére. A fiatalok személyes fejlődését, céljainak elérését támogató szemlélet tehát közel áll a fiatalokat célzó mobilmárka tevékenységéhez.

Azóta történt

Előzmények