Hirdetés

djuice blog: Folytatódik a Mobilarena MyLife tesztje

Sorozatunk előző részében bejelentettük, hogy Andris kollégámmal fejest ugrunk a MyLife világába; a djuice pontgyűjtő és kedvezményrendszerébe, mely teljesen más, mint a cégek itthon alkalmazott módszerei általában. Mindenek előtt foglaljuk össze a lényeget.

A MyLife egy pontgyűjtő és kedvezményrendszer, melynek keretein belül a cég ügyfelei permanens kedvezményt (5-10-20%) kaphatnak bizonyos cégeknél vásárlás esetén, emellett pedig pontokat gyűjthetnek maguknak egészen más jellegű felhasználásra. Az általános módszer az efféle rendszereknél ugye az az, hogy az ember a vásárlásai után visszakap valamennyi pontot, amit aztán vagy levásárolhat egy az egyben, vagy nyereményekre válthat. A közös dolog ugye az, hogy mindenképp költekezni kell, tehát ezek a rendszerek gyakorlatilag permanens kedvezményadásként foghatók fel, ha például minden elköltött 100 forint után visszakapunk 1-et, az olyan, mintha 1 százalék kedvezményünk lenne. A MyLife különlegessége abban rejlik, hogy itt nem az elköltött forintok után kapják az ügyfelek a pontokat, hanem... csak úgy. Na jó, ez nem teljesen igaz: akkor kapják, ha teljes életet élnek. A pontokat ennek megfelelően öt kategóriában lehet megszerezni:

MySocialLife

Mint a névből is látszik, ez a társasági életet megcélzó csoport, magyarán ide tartoznak a djuice által szponzorált programok. Pont jár például azért, ha részt veszünk az EFOTT-on (100 pont), elmegyünk egy djuice-os rendezvényre (30 pont) vagy videóüzenetet küldünk a Coke Clubról (20 pont). A lista idővel nyilván bővülni fog.

MyHealth

Sportot és mozgást támogató kategória, pontot ér benne a sportegyesületi tagságot igazoló dokumentum (250 pont) és a hivatalos sportversenyen elért helyezés (100 pont). Sporttagságit egyébként egyszer egy évben, érmet pedig hovonta lehet bemutatni.

MyEducation

A tanulást díjazó kategória, mely egyben a legtöbb pontot adó elemek helye is. A nyelvvizsga, az érettségi, a diploma és a szakvizsga is 1000 pontot ér, pontot hoz a könyvtári tagság (150 pont), a tudományos egyesületben való részvétel (250 pont), a 4-es átlagnál jobb bizonyítvány (átlagtól függően 200/300/450 pont), valamint a books.hu-s könyvvásárlás (25 pont). A papírok beváltásának nincs időkorlátja, 25 évesen is beválthatja valaki az ötödik osztályos kitűnő bizonyítványát; limit viszont van, bizonyítványt évente egyszer fogadnak el, nyelvvizsgából pedig két darabot lehet vinni, azok viszont lehetnek egy nyelvből is, az egyetlen követelmény, hogy "C" típusú vagy szakmai legyen. Tehát 2000 pontot ér, ha valakinek van egy közép és egy felsőfokú angolja is.

MyDjuice

A céggel kapcsolatos tevékenységek gyűjtőhelye. Pontot ér, ha a MyLife profilunkban megadunk magunkról adatokat, a kedvenc divatmárka 200-at, a Facebook Connect szintén annyit, a "djuice írhat a falamra" 300-at, a djuice.hu megnyitása pedig 3-at ér. Születésnapunkkor kapunk 200-at, ha partnernél vásárolunk, 25-tel gazdagodunk, ha pedig valakit "beszervezünk", ennek tízszeresét (250) kapjuk meg.

MyGreen

Ez a kategória jelenleg inaktívnak tűnik a honlapon, de létezik: itt mindenféle zöld és CSR tevékenységeket díjaznak. Jelenleg elég kevesen élnek vele, de például egy ledokumentált (levideózott) játszótértakarítást díjazni fog a szolgáltató, de még senki nem csinált ilyesmit.

Szintek, kristályok, licitálás

A begyűjtött pontok milyensége alapján a felhasználó egy bizonyos szintet ér el. Ez attól függ, hogy hány kategóriából szedte össze a pontjait, nyilván öt a maximális és egy a minimális szint. A szintek azért fontosak, mert mindegyiken más-más nyeremények vannak, első szinten a múltkori játékon gumikalapácsot, ötösön pedig biciklit és iPod Touch-ot lehetett kapni, ami nyilván nem ugyanaz. A pontok után egyébként a felhasználók kristályokat kapnak, pont annyit, ahány pontot összeszedtek. A krisztályok jelentik a fizetőeszközt, ezekből lehet költeni, a pontok az idők végezetéig megmaradtak, hiszen egyrészt azt jelzik, hogy kinek mennyire aktív az élete (mintha ez egy videójáték lenne), másrészt meghatározzák azt, hogy milyen szinten licitálhat az illető, ez ugyanis a kristályok számától független. Azokat egyébként fix nyereményekre sajnos nem lehet elkölteni, felhasználási területük az, hogy sorsjegyeket vásárolhatunk belőlük a különféle nyereményekre. Ha például valaki ötös szinten van és szeretné megnyerni a főnyereményt (mondjuk a biciklit), akkor 100 kristályért vehet egy darab sorsjegyet, de akár mind az 5000 pontját elszórhatja arra, hogy legyen 50 sorsjegye, így nagyobb esélye van a sorsoláskor. Egyszerű tombolás rendszer.

Hogy milyen hatékonyan lehet nyereményekre pályázni, azt egyelőre nem tudjuk, de a következő sorsoláson kipróbáljuk. Addig is itt egy videó, melyen összeszedtük a pontjainakt; Andris rögtön be is került a legjobb tíz közé.

Bocha

Azóta történt

Előzmények