Desire Eye – igazi „szelfi” mobil

A korábbi beharangozónak megfelelően a HTC a New Yorkban megrendezett „Double Exposure” rendezvényén mutatta be legújabb „szelfi” mobilját, melyet a konkurencia ismeretében egyszerűen csak az „A szelfi mobil” névvel lehet illetni. A tajvani gyártó megpróbált minden téren többet nyújtani legközelebbi riválisánál, így az 5,2 hüvelykes Full HD kijelző felé egy f/2,2 fényerejű, 20 milliméteres szuper-nagylátószögű 13 megapixeles kamera került, mely mellé még dupla LED villanó is került. A hátoldali kamera az előlapihoz hasonlóan 13 megapixeles felbontású lett, melyhez f/2 fényerejű, 28 milliméteres nagylátószögű optika tartozik és természetesen mindkét modul Full HD videók rögzítésére is alkalmas, plusz a zajmentes felvételekhez és hívásokhoz három mikrofon is rendelkezésre áll.

A Desire Eye azonban nem csak képalkotás terén pipálja le a „szelfi” konkurenciát. A motorháztető alatt található Qualcomm Snapdragon 801 processzor és 2 GB RAM kombináció teljesítményére biztosan nem lehet panasz, mint ahogy a microSDXC kártyával bővíthető 16 GB belső tárhely és 2400 mAh kapacitású akkumulátor is kellemes párosnak tűnik. A repertoárból természetesen nem hiányzik a BoomSound sztereó kihangosító sem, mely mellé 150 megabites le- és 50 megabites feltöltési sebességgel rendelkező 4G LTE modem, illetve WLAN (802.11b/g/n), Bluetooth 4.0 és NFC modulok is rendelkezésre állnak.

A kijelző alá- és fölé rejtett BoomSound hangszórópár
A kijelző alá- és fölé rejtett BoomSound hangszórópár

Az előre telepített Android 4.4.2 KitKat operációs mellé a HTC számos exkluzív alkalmazást is mellékel. A HTC Eye Experience alkalmazás segítségével az elő és hátlapi kamerával fele-fele arányban osztott fotók is készíthetőek. A készülék az IPX7 tanúsítványának köszönhetően félórás vízalatti fotózásra és videózásra is alkalmas egy méteres mélységben. A közösségi videoszerkesztő és -megosztó alkalmazás, a HTC Zoe szintén ráncfelvarrásra került, ráadásul hamarosan valamennyi Android és iOS készülékre elérhető lesz. Az aprónak nehezen nevezhető, 151,7 × 73,8 × 8,5 milliméteres és 154 grammos HTC Desire Eye elsőként csak az amerikai AT&T Wireless kínálatában lesz elérhető, de később más régiókban is bevezetésre kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés