2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Decens pénzügyi negyedévet zárt a Samsung

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Samsung

A 2014 Q4-hez képest az összesített árbevétel és a működési nyereség is nőtt, bár nem feltétlenül a mobilos üzletág teljesítményének köszönhetően.

A Samsung nyilvánosságra hozta a 2015-ös negyedik negyedév előzetes pénzügyi eredményeit céges szinten (azaz a mobilok mellett a félvezető, a szórakoztatóelektronikai és a többi üzletág teljesítménye is beletartozik az alábbi számadatokba). 2014 utolsó három hónapjában a gyártó összesített árbevétele 52,7 billió won, azaz 12,6 billió forint volt, míg ugyanez a szám a tavalyi utolsó negyedévet tekintve, saját becsléseik szerint 53 billió won, ami 12,7 billió forintnak felel meg.

Samsung Galaxy Note5 teszt
Sok helyen, így nálunk sem volt elérhető a negyedik negyedévben az ikonikus Note széria legújabb darabja [+]

Ami a működési nyereség adatait illeti, 2014 Q4 végén 5,3 billió won maradt a konyhán (1,27 billió forint), míg tavaly ugyanekkor, szintén becsült adat szerint 6,1 billió (1,46 billió forint). A profitok oldaláról tehát annak ellenére sikeres negyedévről lehet beszámolni, hogy az elemzők szerint a mobilos üzletág ezúttal sem tudott komoly lendületet venni. Ennek részben az lehet az oka, hogy a Note5, az év második felének samsungos sikerterméke egyszerűen kihagyta az európai piacot, beleértve a magyart, ehelyett az új csúcskészülék közül az egyébként remek S6 edge+ értékesítésére fektették a hangsúlyt. A 2015-ös harmadik negyedévet egyébként 7,4 billió wonos nyereséggel zárta a gyártó, úgyhogy ettől az utolsó három hónap eredményei elmaradtak. A fenti értékek még nem véglegesek, azok néhány héten belül, részletesebb lebontásban kerülhetnek majd publikálásra.

Előzmények

 • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

  Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

 • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

  Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

 • Samsung Galaxy S6 edge+: plusz méret, plusz tudás, plusz pénz

  A nagyítókúrán járt Galaxy S6 edge+ phablet méretben is mutatós és villámgyors készülék, a +1 gigabájt RAM és a kézi kamerafunkciók pedig hasznos, ám drága extrák.

 • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

  A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​e​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.