CES 2023: Január 4-én bemutathatja első autóját a Sony Honda Mobility

2026-os startot ígértek korábban első autójukhoz, időszerű lehet a bemutató.

Hirdetés

Idén biztossá vált, hogy a Sony és a Honda közötti együttműködés autófejlesztésben és gyártásban fog kicsúcsosodni, az erre a célra létrehozott Sony Honda Mobility (SHM) berkein belül. A két japán cég együttműködéséről eddig annyit lehetett tudni, hogy közös EV-jük 2026-ban kerülhet legkorábban piacra az Amerikai Egyesült Államokban, majd Japánban és Európában, az előrendelések megnyitását 2025-re ígérték. Az autót jó esetben 2023. január 4-én a Las Vegas-i CES kiállításon már láthatja is a Sony bemutatóját élőben vagy az interneten (itt) követő közönség, a Sony Honda Mobility ugyanis szerepelni fog a prezentálók között.

Így képzelik el a Sony és a Honda közös autójának belső terét.
Így képzelik el a Sony és a Honda közös autójának belső terét. [+]

Egyelőre csak egy, a fenti borítóképen látható grafika utal arra, hogy miről lesz szó, semmi más. A SHM által korábban megosztott információk alapján tudni lehet, hogy Lvl. 3-as önvezető képességeket szeretnének az autóban biztosítani a vásárlóknak, illetve vannak arra utaló pletykák is, hogy a vásárlók előfizetéses rendszerrel kaphatnak majd új szoftveres funkciókat autójukhoz. Ennél talán egy fokkal vadabb pletyka, hogy az EV infotainment rendszerébe egy PlayStation 5 funkcionalitását is integrálni fogják.

Azt tudni, hogy az USA-ban a Honda gyártja majd a közös projekt autóit, az egyelőre nem ismert, hogy az eladott járművek támogatását is a Honda végzi majd vagy a Sony Honda Mobility.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés