CES 2015: Karperec és okosóra ötvözetét mutatta be a Lenovo

Hirdetés

A Lenovo nem csak telefonokat és tableteket hozott Las Vegasba, hanem egy órát is, ami első blikkre kissé nőies, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Digital Experience rendezvényen kiállított egyetlen példány ezüstös színű volt narancs szíjjal. Szerintem jól nézett ki, Bocha szerint kissé túl hosszúkás, de mivel picit ívelt a kijelző, ezért ez nem okvetlenül óriási probléma.


[+]

A Vibe Band VB10-re keresztelt mütyür elég érdekes darab, félúton helyezkedik el az aktivitásmérő karperec és a csatlakoztatott óra között. Nem hiányzik belőle a lépésszámláló és az alvásciklust figyelő ébresztőóra, ám az okostelefonra érkező notifikációkat is megjeleníti. Mindehhez egy 1,43 inches, monokróm e-ink kijelzőt használ, amely nem érintésérzékeny, viszont elvileg alig fogyaszt. Ehhez képest csak egy hetes készenléti időt ígér a Lenovo.

A Vibe Band és a Polar M400
A Vibe Band és a Polar M400 [+]

A Vibe Band még nagyon nincsen készen, egyelőre csak Vibe telefonokkal működik, de később ez változhat. A körülbelül 30 grammot nyomó karperec kapcsán még azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz kapható, arról pláne nincs információ, hogy mely országokban tervezik a bevezetését, de egy várható árat már tudunk: 89 dollárt kérnek majd érte az Egyesült Államokban.


[+]

Miután a 296 x 128 pixeles kijelző nem érintésérzékeny, ezért az óra jobb oldalán levő három gombbal tudunk a menüben lépkedni. Van néhány pofásabb számlap hozzá, egész gyors a menü, logikusnak is tűnt a rövid próba alapján. Az eszköz bal felén a microUSB csatlakozót védi egy ajtócska, mivel a Vibe Band valamennyire vízállónak ígérkezik, bár még ezt sem specifikálta a Lenovo.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

Azóta történt

Hirdetés