Bővült a Garmin napelemes órakínálata

Jelentősen kitolja az üzemidőt az Instinct, a Fenix 6 Pro és a Tactix Delta Solar Edition változata, ha rengeteg időt töltünk napfény alatt.

A Fenix 6X Pro Solar volt a Garmin első Power Glass napelemes üveglapot használó sportórája, amelyet mi is kipróbáltunk, és bár annyit nem töltöttünk vele napfény alatt, hogy az üzemidőt fényes csillagunk jelentősen kitolja, így is hosszú időre elbúcsúzhattunk a töltőtől.


[+]

Az említett Fenix, majd a Quatix 6X Solar eladásai jók lehettek, több óráját frissítette ugyanis a Garmin napelemes modellel, ilyen a Fenix 6S Pro Solar és a 6 Pro Solar, 270 ezer forinton induló vételárral a hazai forgalmazónál, de titán szíjjal egészen 400 ezer forintig is felkúszhat az árcédulán jelölt összeg.


[+]

A Garmin Instincthez szintén volt szerencsénk, ám napelemes Power Glass védőüveg nélkül. Az új Instinct Solar kiszerelések 144 és 162 ezer forint között mozognak, és létezik vízisporthoz (Surf), illetve bevetésekhez tervezett különkiadás is (Tactical, Camo).

Végül a Tactix Delta is megkapta a Solar Edition változatot, bár ezt az itthoni kínálatban egyelőre nem látjuk. Az Egyesült Államokban 1100 dolláron nyit, a csúcsváltozatért pedig 1400 dollárt kell otthagyni. Bár a Garmin specifikációja minden esetben az üzemidő kiterjesztéséről szól, magyarán nem lehet szimplán kint maradni a napon, és az akkumulátort feltölteni, az Instinct Solar tud egy trükköt: energiatakarékos módban, napi három órát 50 ezer lux megvilágítás alatt töltve sose merül le.

Előzmények

Hirdetés