Bezár a Nokia utolsó finn gyára

A Nokia szóvivője a finn Yleisradio számára nemrég megerősítette az utolsó finnországi szerelőcsarnok végleges felszámolását, mely az ősz végéig 780 fő elbocsátását jelenti. A szinte kizárólag csúcskategóriás mobilok összeszerelésére szakosodott, Salo melletti telephelyet az utolsó költségcsökkentési hullám erősen megtépázta már, de az európai kereslet további csökkenése és a veszteségek növekedése miatt végül a nagyobb forgalmú ázsiai piacokhoz közelebb lévő telephelyekre került át a hangsúly, mely a bér- és logisztikai költségek csökkentésében is fontos lehet. Az utolsó finn összeszerelő üzem bezárásával a Nokia gyakorlatilag a teljes nyugat-európai termelését leállította és a többi nyereségesen üzemelő konkurenséhez hasonlóan az olcsóbb ázsiai és dél-amerikai bérgyártók felé fordul, de remélhetőleg az európai régiót továbbra is Komáromból fogja kiszolgálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Asha Touch – Zynga játékokkal

    A negyven letölthető EA játék után az Asha Touch tulajdonosok két népszerű Zynga alkalmazáshoz is ingyen juthatnak hozzá.

  • Megkezdte a leépítéseket a Nokia

    A tavaly bejelentett tízezer fős leépítés első állomásaként 1120 fejlesztőmérnök kiszervezését, illetve elbocsátását jelentette be a Nokia.

Hirdetés