Betiltották a Xiaomi termékek árusítását Indiában

Hugo Barra, a Xiaomi nemzetközi csapatának vezére pont a minap újságolta el büszkén, hogy csak Indiába heti kétszázezer terméket szállítanak, és akkora az érdeklődés a kínai gyártó termékei iránt, hogy helyi gyár felhúzását tervezik. Ezek az álmok azonban elképzelhető, hogy szertefoszlanak, az Újdelhi Legfelsőbb Bíróság ugyanis úgy ítélte meg, hogy a Xiaomi készülékei több Ericsson szabadalmat is megsértenek, ezért a GSM Arena információ szerint betiltották a kínai gyártó termékeinek importját, hirdetését és árusítását Indiában.

Az Ericsson képviselői elmondták, hogy a bírósági ügy előtt többször is megpróbálták felvenni a kapcsolatot a Xiaomi illetékeseivel, azonban süket fülekre találtak. Manu Jain, a Xiaomi indiai képviselője elmondta, hogy még nem érkezett hozzá bírósági végzés, de fel fogja venni a kapcsolatot a bírósággal és az Ericssonnal, hogy mielőbb megoldják a rendkívül kellemetlen helyzetet. A szabadalmi perek lényege természetesen a pénz, több tízmillió eladott készülék után súlyos terheket jelenthet a licenszdíjak kifizetése, amit sokszor a gyártók nem éreznek igazságosnak.

Azóta történt

  • Január 8-ig árusíthat Indiában a Xiaomi

    Az Újdelhi bíróság a Qualcomm rendszerchipekkel felszerelt Xiaomi termékek árusítását január 8-ig engedélyezi, a mediatekes variánsokat viszont tilos értékesíteni.

Előzmények

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

    Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés